Dnevnik moje osetljive kože

Osetljiva koža i proizvodi za negu kože: prijatelji ili neprijatelji?

Za veliki broj žena, svih godina, tipova kože i kontinenata, nega kože je postala sinonim za stres. Kada osetljiva koža ne toleriše ništa, koliko god se izabrani proizvod reklamira kao bezazlen, kada preti da reaguje crvenilom, peckanjem, pa čak i bolom, u iskušenju ste da sa polica kupatila izbacite kreme i šminku i odustanete!

Zapravo, možda i više nego drugim, osetljivoj ili alergičnoj koži je potrebna adekvatna nega da bi obnovila svoju zaštitnu barijeru i da bi se branila od agresora. Pročitajte naš korak po korak vodič kako najbolje negovati osetljivu kožu, sa punim poverenjem, tokom dana.

Proizvodi za negu osetljive kože: najbolji proizvodi za čišćenje, hidriranje i najbolja šminka

Korak 1: Savršeno čišćenje bez ogoljivanja

Tokom noći, Vaša koža na površini stvara sebum i izumrle ćelije. Da biste započeli dan sa svežim licem bez odstranjivanja zaštitnog hidrolipidnog filma, odaberite nežno mleko za čišćenje, micelarnu vodu ili čvrsti sindent obogaćen lipidima. Ovi proizvodi treba da budu bez surfaktanata i pH izbalansirani tako da poštuju prirodni kiseli pH kože.

Korak 2: Hidriranje minimalističkim formulacijama

Obnovite oslabljanu zaštitnu barijeru svoje kože minimalističkim formulacijama, s obzirom da proizvodi koji sadrže mirise, boje i alergene, kao što je nikl, mogu da izazovu osetljivost kože. Hermetičko pakovanje pomaže da se izbegne kontaminacija i omogućava da bezbedna formula ostane bezbedna.  Takođe, potražite najnovije sastojke za umirenje hipersenzitivnih nerava osetljive kože. Otkrijte  Toleriane Ultra.

Korak 3: Izaberi prilagođenu zaštitu od sunca i zagađenja

Izloženost UV zracima može da pojača neprijatan osećaj na osetljivoj koži i da pogorša crvenilo. Pobrinite se da adekvatna zaštita od sunca bude deo Vaše svakodnevne rutine. Potražite naše lagane, tečne teksture da biste izbegli preterano trljanje, sa najmanje SPF30 UVA/UVB zaštitom. Najnaprednija dermokozmetička rešenja takođe pružaju teksture ,,otporne na zagađenje” kako bi se sprečila iritirajuća prašina da se lepi za kožu i izazove oksidativni stres.

Korak 4: Otkrijte šminku koja je kreirana da zadovolji potrebe osetljive kože

Sklona crvenilu, osetljivoj koži odgovara večernja šminka koju će lako tolerisati. Testirane BB i CC kreme su pogodne za osetljivu kožu, jer obnavljaju zaštitnu barijeru kože, a mnoge pružaju i SPF zaštitiu. Neke od najnapredniji formulacija na tržištu sadrže i aktivne sastojke protiv crvenila kao što je Ambofenol,  za trenutnu i dugotrajnu korekciju tona kože.   

Korak 5: Neka Vam prva pomoć za kožu bude pri ruci

Uvek držite sa sobom termalnu vodu u spreju u džepnoj veličini kao spas. Koristite je kada god je Vašoj koži potrebno umirenje ili da izbegnete da koža bukne. Zavolećete njeno umirujuće, osvežavajuće delovanje nakon čišćenja ili vežbanja. Otkrijte  Thermal Spring Water.

Korak 6: Buđenjem do umirene kože, sutra


Da li se budite sa osećajem da Vam je koža iziritirana? Nije slučajnost što mnoge žene prvo osete nalet osetljivosti kože. Tokom noći, osetljiva koža se bori da neutrališe slobodne radikale koji su se nagomilali tokom dana. Da stvar bude gore, histamin- molekul svraba i crvenila- aktivora se baš pre nego što se probudimo.Rezultat? Jutarnja koža koja pecka, svrbi i bocka, kao da uopšte nije spavala!
Da biste deaktivirali ovu tempiranu bombu iritacije, Umirite osetljivu kožu tokom noći posebnim dermokozmetičkim rešenjima za čišćenje kože od slobodnih radikala, kao i za umirivanje upala i nervnih impulsa. Na kraju, čak i sa osetljivom kožom, svi zaslužuju da se probude osveženi i da tako izgledaju! otkrijte Toleriane Ultra Overnight.

  • Facebook