AKNE U ODRASLOM DOBU KOD MUŠKARACA:
NEGA KOŽE I BRADE

Article Read Duration 4 min čitanje

Muškarci takođe pate od akni, a uz to brada može da bude uzrok nepravilnosti. Pridržavajte se nekoliko jednostavnih koraka da bi vaša koža bila čista i zdrava:

• Umivajte lice svakog jutra da biste uklonili mrtve ćelije kože
• Ako imate bradu, koristite proizvode iz apoteke za negu akni u odraslom dobu i ne zaboravite da utrljate proizvod u kožu ispod brade
• Ako se brijete, izaberite kvalitetan brijač, a zatim poprskajte lice termalnom vodom radi sprečavanja iritacije
• Na kraju upotrebite losion na bazi vode za masnu kožu

POSTOJI LI TERAPIJA
ZA AKNE U ODRASLOM DOBU KOD MUŠKARACA?

Šta raditi kada bubuljice nastave da izbijaju i u poznijem životnom dobu

Kod mnogih muškaraca javljaju se stanja kože poput cističnih akni, nepravilnosti i crvenila u njihovim tridesetim i četrdesetim godinama. Zaista se možete osetiti obeshrabrenim kada od toga patite i kao odrasla osoba! Ali ne očajavajte! Postoje jednostavni saveti i trikovi koje možete primenjivati. Uz izbor odgovarajućeg proizvoda za umivanje, hidratantnog sredstva i prilagođenih tretmana, bićete na dobrom putu ka poboljšanju kože. Ako ste jedan od mnogih muškaraca koji ovih dana puštaju bradu i brkove, obavezno pomerite stranicu naniže da vidite konkretan savet kako da negujete bradu kada imate akne.

NAJBOLJE SREDSTVO ZA UMIVANJE


ZA AKNE U ODRASLOM DOBU KOD MUŠKARACA

Umijte svoje lice. Da, stvarno je tako jednostavno. Muškarci koji imaju akne u odrasloj dobi ili akne ispod brade trebalo bi da umivaju lice svakog jutra i večeri. Nema zabušavanja – vreme provedeno u kupatilu neće biti protraćeno! Naslage mrtvih ćelija kože mogu dati beživotan izgled koži i učiniti je podložnom izbijanju nepravilnosti. Osim što će vas razbuditi, jutarnje umivanje će obezbediti uklanjanje mrtvih ćelija! Večernje umivanje će otkloniti mrtve ćelije i nečistoće poput onih izazvanih zagađanjem tokom dana.

Koji su najbolji proizvodi za umivanje lica ako imate akne u odrasloj dobi?

La Roche-Posay ima u ponudi liniju dermatološki odobrenih sredstava za umivanje koji pogoduju različitim tipovima kože.

Napravite malo pene koristeći EFFACLAR Penušavi gel za umivanje

EFFACLAR Penušavi gel za umivanje posebno je namenjen koži sklonoj aknama Njegovi sastojci za čišćenje kože odabrani su zbog njihove izrazite delotvornosti u uklanjanju nečistoća i viška sebuma. Ovaj penušavi gel sadrži LA ROCHE-POSAY TERMALNU IZVORSKU VODU koja nadraženu kožu umiruje, čisti i osvežava

Saveti za umivanje kompanije La Roche-Posay

Verovali ili ne, postoji ispravan način čišćenja lica! Zato, pre zapljuskivanja vodom, poslušajte naš savet:

  • Pre umivanja, operite ruke i nokte
  • Koristite mlaku vodu da bi se pore lakše odčepile
  • Stavite u ruku malo sredstva za umivanje uz malo vode i nanesite na lice
  • Nežno masirajte lice kružnim pokretima
  • Koncentrišite se na T-zonu i na vrat
  • Isperite proizvod hladnom vodom da bi se pore lakše skupile
  • Osušite lice tapkanjem koristeći čist peškir za lice – izbegavajte trljanje radi sprečavanja trenja

Ako vas brinu akne u odraslom dobu ili akne ispod brade, čitajte dalje!

NAJBOLJI ČUDOTVORNI PROIZVODI ZA MUŠKARCE
KOJI IMAJU AKNE U ODRASLOM DOBU ILI ISPOD BRADE

Ako vas brinu akne kod odraslih ili ispod brade, važno je pronaći proizvod koji istovremeno hidrira kožu, ublažava njene nepravilnosti i prekomerni sjaj. Čak i ako je vaša koža masna, pravilna hidratacija je presudna za zdravu kožu. Osim toga, dehidrirana koža će zapravo stvarati još više masnoća. Najstručnija kozmetička rešenja za kožu kao što je EFFACLAR Duo(+) kombinuju najbolje aktivne sastojke protiv akni poput salicilne kiseline sa hidrirajućim teksturama na bazi vode koje odgovaraju masnoj koži. Kao matirajuće hidratantno sredstvo koje reguliše stvaranje sebuma od strane kože, isprobajte EFFACLAR Mat.

 

Kako pristupati aknama
ispod brade

Da biste izbegli akne ispod brade, pažljivo birajte brijač

Nemojte samo dohvatiti pakovanje sa najviše oštrica –odaberite brijač prilagođen vašoj koži. Budući da većina muškaraca koristi brijač barem par puta nedeljno, važno je izabrati onaj koji ne izaziva upale ni gadne posekotine.
Uzmite u obzir osetljivost vaše kože i gustinu brade. Ukoliko patite od uraslih dlačica ili iritacija nakon brijanja, pokušajte da koristite umirujući sprej nakon brijanja za borbu protiv iritacije i bilo kakvog crvenila. Fini mlaz LA ROCHE-POSAY TERMALNE IZVORSKE VODE trebalo bi da pomogne u ublažavanju bilo kakvog osećaja nelagodnosti koji ostaje na osetljivoj koži nakon brijanja.

Za lečenje akni ispod brade možete da koristite iste stručne proizvode iz apoteke koje biste koristili za bilo koju drugu vrstu akni. Temeljno očistite svoju bradu, a zatim kremu za tretman akni  utrljajte u kožu ispod brade. Pazite da proizvodi odgovaraju osetljivoj koži kako biste izbegli iritacije i ljušćenje kože.

 

KOJI SU LEKOVI DOSTUPNI
ZA LEČENJE AKNI U ODRASLOM DOBU?

Pročitajte naš članak o tome kako dermatolozi mogu da reše problem akni, uključujući i akne u odraslom dobu i akne ispod brade.

Želite da saznate o najboljim lekovima za akne u odraslom dobu? Pročitajte naš sveobuhvatan vodič za medicinsko lečenje akni.

TAČNO
ILI NETAČNO

True-or-false-visual-3

ŠEĆER MOŽE POGORŠATI
STANJE AKNI.

TAČNO TRUE-ANSWER

Nedavne studije su pokazale da visok glikemijski indeks hrane – one koja podiže nivo šećera u krvi – može pogoršati stanje akni.  Znamo da je to lakše reći nego učiniti, ali da biste usrećili svoju kožu, izbegavajte slatkiše, zaslađene napitke i poslastice od belog brašna i držite se hrane bogate vlaknima, poput integralnih žitarica i mahunarki.
Saznajte više
True-or-false-visual-2

ISTISKIVANJE BUBULJICA
NIJE DOBRO REŠENJE.

TAČNO TRUE-ANSWER

Iako se čini kao brzo rešenje, istiskivanje bubuljica će u stvari pogoršati stanje vaše kože sklone aknama, budući da to zapravo može da ošteti inficirani folikul dlake i pojača upalu. Mogli biste čak da izazovete novu infekciju svojim noktima.Istiskivanje bubuljica je štetna navika i najbolje je izbegavati je!
Saznajte više
True-or-false-visual-2

ČOKOLADA NIJE DOBRA
ZA KOŽU SKLONU AKNAMA.

NETAČNO TRUE-ANSWER

Ne postoje čvrsti dokazi da čokolada ima ikakav efekat na akne; mada, svi smo različiti, pa bi čokolada mogla da izazove izbijanje bubuljica kod nekih ljudi. Tamna čokolada zapravo sadrži antioksidanse koji su odlični za kožu!
Saznajte više
True-or-false-visual-1

MASNA HRANA
ZNAČI I MASNA KOŽA.

NETAČNO TRUE-ANSWER

Čest mit u vezi sa aknama jeste da masna hrana na tanjiru podrazumeva više masnoća u porama, ali između toga ne postoji direktna veza. Međutim, ishrana bogata zasićenim mastima može da podstakne mikroupale u svim organima u telu, uključujući i kožu.  Ukratko, slanina i čips ne uzrokuju akne, ali umerenost je najbolja taktika za zdravlje u celini.
Saznajte više
QuestionMark_Desktop

DA LI STE
ZNALI?

EFFACLAR rutina u tri koraka – čišćenje, korekcija nepravilnosti, zaštita – pokazuje dokazanu delotvornost kod pacijenata koji imaju kožu sklonu aknama, a žive u zagađenoj sredini.*

*Kvantitativna studija, Peking/Šangaj, 2014, Ukupan uzorak: n=600 ²DIM Sell-in YTD Sept 2015 ³INS/Kantar Health La Roche-Posay Barometers 2013.

TAKOĐE IMAMO
LINIJU PROIZVODA ZA TO

EFFACLAR predstavlja sveobuhvatnu liniju rešenja za nepravilnosti koja ciljano deluju na sve faze životnog ciklusa nepravilnosti uz visoku efikasnost i istovremenu savršenu toleranciju.

NAŠA POSVEĆENOST
BEZBEDNOSTI

Bezbednosni standardi premašuju međunarodne zahteve za kozmetičke proizvode.

laroche posay safety commitment product allergy tested model close up

100% PROIZVODA
TESTIRANО NA ALERGIJE

Pogledajte više
Jedini preduslov = nula alergijskih reakcija
Uočimo li samo jedan slučaj, vraćamo se u laboratoriju i menjamo formulu
laroche posay safety commitment essential active dose product head

SAMO NAJVAŽNIJE,
U ODGOVARAJUĆOJ AKTIVNOJ DOZI

Pogledajte više
Razvijeni u saradnji sa dermatolozima i toksikolozima, naši proizvodi sadrže samo neophodne sastojke u odgovarajućoj aktivnoj dozi.
laroche posay safety commitment sensitive skin model baby

TESTIRANO
NA VEOMA OSETLJIVOJ
 KOŽI

Pogledajte više
Tolerancija na naše proizvode proverena je na najosetljivijoj koži: reaktivnoj koži, koži sklonoj alergijama, aknama ili atopiji, koži koja je oštećena ili oslabljena onkološkom terapijom.
laroche posay safety commitment formula protection product head

ZAŠTITA FORMULE
TOKOM VREMENA

Pogledajte više
Biramo ambalaže koje pružaju najveću zaštitu i samo neophodne konzervanse kako bismo garantovali savršenu toleranciju i efikasnost tokom vremena.

NAUČITE VIŠE O TOME
ŠTA SU TO AKNE

SVI ČLANCI
O KOŽI SKLONOJ AKNAMA

placeholder SVE O AKNAMA
I MASNOJ KOŽI
VIŠE INFORMACIJA