Preporuka više od 25.000 dermatologa


Fondacija La Roche-Posay

dokaz naše predanosti dermatolozima


Stvaranje dermokozmetike, neprestana edukacija, uvođenje mreže kozmetovigilancije itd. - potpora dermatolozima u njihovom svakodnevnom radu temelj je našeg delovanja. 1955. smo odlučili ići još korak dalje pomažući im u istraživanju i edukativnim inicijativama. To je dovelo do nastanka Fondacije La Roche-Posay koja pod okriljem Francuske fondacije promoviše rad dermatologa na području nauke i društvene odgovornosti širom sveta.

Potpora mladim istraživačima na području dermatologije


Primarno područje delovanja Fondacije La Roche-Posay po svojoj  prirodi je naučno. Dodeljivanjem Nagrade za istraživanje njeno delovanje je usmereno na finansiranje inovativnog rada mladih istraživača u dermatologiji na 4 kontinenta. Nakon procene nezavisnih stručnjaka odabrani  projekti ili publikacije  se predstavljaju naučnoj komisiji koju čine dermatološki stručnjaci i  koja potpomaže obećavajuće kandidate. Srećni smo i ponosni što možemo reći da smo dosada podržali 130 istraživača i dermatologa širom sveta.

Podrška društveno odgovornim dermatološkim inicijativama


Drugo područje delovanja Fondacije La Roche-Posay koje je usmerenije na samo društvo predstavlja inicijativa "Dermatolozi od srca". Lansirana je u Francuskoj 2011. godine i potpomaže društveno odgovorno delovanje preko dermatologa posvećenih poboljšanju kvaliteta života svojih pacijenata. Program dodeljuje nagrade u vrednosti od 10.000 € i već se preko 10 zemalja priključilo projektu.  "Dermatolozi od srca" su u saradnji sa Fondacijom La Roche-Posay pomogli Andrewu Krakowskom,  dermatologu u dečjoj bolnici Rady u San Diegu, Kalifornija, da osnuje MissionSkin.org , društvenu mrežu koja spaja pacijente i specijaliste za rekonstrukcije kože.

Pogledajte video ovog projekta: