free from spots

Preko 80% tinejdžera ima problem sa aknama.

Nisi sama/sam!

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

5 jednostavnih načina kako muškarci mogu poboljšati svoju kožu

Očigledno je da muškarci imaju promene na koži, starenje, bubuljice i crvenilo baš kao i žene, tako da ima smisla poboljšati svoje znanje o nezi kože. Uz ove jednostavne savete i trikove bićeš na putu ka poboljšanju kože.

1 - Umij svoje lice

Da, jeste toliko jednostavno. Svakog jutra umij svoje lice, ne samo kako bi se razbudio, već i da bi se odstranile izumrle ćelije kože. Naslage izumrlih ćelija kože mogu učiniti kožu podložnu proboju negativnih uticaja.

2 - Hidriraj kožu

Hidriranje lica nakon umivanja pomoći će da se vlaga zadrži u koži, ali budi siguran da si odabrao pravi proizvod. Većina losiona za muškarce je na bazi ulja, što je dobro ako imaš normalnu kožu, a još bolje ako imaš suvu kožu. Za one sa masnom kožom bolje je da odaberu proizvod na bazi vode.

3 - Pij dosta vode

Održavaj organizam hidriranim. Tvoja koža će ti biti zahvalna zbog toga! Koža je tvoj najveći organ i ako se postaraš da dobro jedeš i održavaš hidrataciju to će značiti da je tvoje telo dobro opremljeno da obezbedi koži sve što joj je potrebno.

4 - Koristi retionol kreme

Za one koji se zabrinuti zbog starenja, jednostavno treba da dodaju kremu sa retinolom u svoj komplet za negu kože. Retinol pomaže ćelijama kože da funkcionišu efikasnije i pospešuje proizvodnju kolagena, što će pomoći u borbi protiv neželjenih bora ili bubuljica. Ako koristiš retinol tokom dana, postaraj se da ga koristiš u kombinaciji sa proizvodom koji ima visoki stepen zaštite od sunca i koji štiti od UVA i UVB zraka, alternativno ga koristi kao noćni tretman.

5 - Pažljivo biraj svoj brijač

Ne, nemoj kupovati najjeftiniji ili onaj brijač koji ima najviše oštrica, odaberi brijač prilagođen tvojoj koži. Kod većine muškaraca koji koriste brijače najmanje par puta nedeljno, važno je izabrati one koje ne izazivaju iritacije. Uzmite u obzir osetljivost vaše kože i gustinu brade. Ukoliko patite od uraslih dlačica ili iritiacija nakon brijanja, pokušajte da koristite umirujući sprej nakon brijanja za borbu protiv iritacije i bilo kakvog crvenila. Sprej sa termalnom vodom ili tonirajući sprej trebalo bi da pomognu u ublažavanju bilo kakvog  osećaja nelagodnosti koji osetaje na koži nakon brijanja.

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, pregled,

33423
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

KOREKCIJA
Free from spot magazine Correct your skin

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama