free from spots

Preko 80% tinejdžera ima problem sa aknama.

Nisi sama/sam!

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

Najbolja jutarnja rutina za negu kože sklone aknama

Pronalaženje efikasnog režima za negu kože može nam dojaditi i možemo se osećati preplavljeno. Manjak rezultata u kombinaciji sa pregršt proizvoda u ponudi je recept za katastrofu. Dermatolog  dr Tabi Leslie veruje da je pristup 'manje je više' najbolji za negu kože sklone aknama uz upotrebu efikasnih proizvoda.

FFS Mag article 30779 : Main article image (GettyImages-78432727)

Zašto treba da redukujemo našu jutarnju rutinu nege kože?

Mnogi od nas veruju da se upotrebom raznih proizvoda pokrivamo sa svih strana i da proizvodi postaju jači kada se koriste zajedno. Ovo definitivno nije slučaj. Jutarnjim pretrpavanjem kože mnogim proizvodima, (čak pre nego što i pomislimo na šminkanje!), možemo samo da pogoršamo stanje. Upotrebom previše proizvoda možemo iziritirati kožu, posebno ako je sklona nepravilnostima i osetljivosti.                                                           

Suvoća, crvenilo i perutanje su takođe neželjeni efekti prekomplikovane jutarnje rutine nege. Dr Leslie kaže da je 'jednostavan, klinički dokazan režim ključ za postizanje čistije kože'.  Da biste izbegli začepljenje kože sklone nepravilnostima pratite naš jutarnji režim za negu kože koji čisti, tonira i ciljano deluje na nepravilnosti, dok i hidrira kožu.

Koje sastojke je najbolje koristiti u jutarnjem režimu nege?

La Roche-Posay gel za čišćenje

Smanjuje sebum i uklanja nečistoće koje dovode do nastanka bubuljica. Sebum je važan za svaku kožu, on sprečava gubljenje vode sa površine kože i štiti kožu od bakterija. Previše sebuma, ipak, može kožu učiniti masnom i kožu sklonu aknama učiniti problematičnijom. Gel za čišćenje rešava ovo pitanje tako što kožu čisti penom za umivanje, ostavljajući kožu čistom i svežom, bez isušivanja.

La Roche-Posay Losion za ćišćenje

Sadrži svega nekoliko pouzdanih sastojaka, jedan od njih je termalna izvorska voda. Termalna izvorska voda je odličan sastojak za osobe sa osetljivom kožom sklonom bubuljicama. Ima umirujuće svojstvo, koje pomaže u rešavanju pojedinih simptoma kože sklone bubuljicama. Termalna izvorska voda je osnažena oligoelementima i silikatima, ovo pomaže u stvaranju sastava koji smanjuje svrab i nepravilnosti.                                                       
Losion za čišćenje je odličan dodatak tvom jutarnjem režimu nege kože ako imaš kožu sklonu bubuljicama jer otčepljuje i smanjuje pore. Poseban sastojak koji ima je LHA, Lipohidroksilna kiselina. LHA je slična salicilnoj kiselini, ali je mišljenje da je još efikasnija. Kiselina smanjuje koncentraciju bakterija u porama i radi piling kože.

La Roche-Posay Effaclar Duo [+] krema protiv bubuljica

Ima dosta sastojaka koji deluju protiv bubuljica, koji su dovoljno nežni za upotrebu u jutarnjem režimu nege kože. Uprkos jačini kreme ona nije komedogena, što znači  da je formulisana tako da ne začepljuje pore. Ovo je važno za osobe sa osetljivom kožom sklonom aknama jer komedogeni proizvodi često izazivaju mitisere. Korišćenje nekomedogenih proizvoda tokom jutarnjeg režima nege pomoći će da se smanji prekomerna masnoća.                         

Effaclar Duo [+ ] krema protiv bubuljica je savršena za ciljano delovanje protiv bubuljica. Nije samo da otčepljuje pore i smanjuje vidljivost nepravilnosti već i smanjuje sjaj i čini da tekstura kože izgleda finije. Crvene i smeđe fleke se mogu ublažiti za postizanje glatke teksture i čiste kože. Krema je odlična podloga za šminku, dakle savršen način da zaokružite svoju jutarnju rutinu nege kože.

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, proizvodi, lečenje,

33423
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama