free from spots

Preko 80% tinejdžera ima problem sa aknama.

Nisi sama/sam!

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

Najbolja superhrana za zdravlje i blagodet kože

Koja hrana je dobra za tvoje zdravlje i kožu

FFS Mag article 30759 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_111774535)

Hranjenje kože iznutra:

Možda ste čuli za superhranu. To je postao moderan nazim za svu hranu od koje naš organizam ima super koristi. Pomama za superhranom je učinila da neki od nas zamene grickalice za kelj, a gazirane napitke za kokosovu vodu. Povoljan zdravstveni uticaj određene hrane je dokazan, a nedavno je postalo poznato da određena hrana može biti korisna za kožu.

Koja hrana je dobra za moju kožu?

Da li ste čuli za dijetu za kožu? Superhrana definitivno mora biti deo tvoje!                   

'Superhrana' je reč koja je zaživela na zdravstvenim sajtovima i onim koji se bave kvalitetom života, a opisuje hranu koja je veoma korisna. Superhrana obično sadrži zdravu količinu hranljivih sastojaka, antioksidanse, vitamine i minerale. Antioksidansi štite ćelije od oštećenja i preventivno daluju protiv bolesti, dok vitamini pomažu kardiovaskularni sistem, održavaju kosti zdravim i jačaju naš imuni sistem.                                                                 

Šargarepa je odličan izvor vitamina A. Vitamin A je dobar za čišćenje bubuljica jer sprečava izgradnju ćelija na spoljašnjem sloju kože. Prekomerna proizvodnja ćelija može dovesti do pojavljivanja izumrlih ćelija koje sa sebumom začepljuju pore. Konzumiranjem šargarepe osiguraćete da imate dovoljne količine vitamina A u organizmu. Potočarka takođe sadrži vitamin A, kao i vitamin C. Vitamin C je važan u organizmu jer je neophodan za rast o regeneraciju.

Koja hrana je dobra za moje zdravlje?

Kelj, verovatno najpopularnija superhrana, sadrži fitonutrijente koji se nalaze u biljnoj hrani i korisni su za zdravlje. Losos je takođe odličan! Sadrži omega-3 masne kiseline, koj eorganizam ne proizvodi sam, a pomažu kod bolova u zglobovima. Jaja su superhrana dobra za one kojima je potrebno da smanje kalorije u dijeti ili da imaju zdraviji doručak. Jaja sadrže 6 grama proteina, ali samo 72 kalorije. Plus, jaja su rasprostranjena i jednostavana za početnike da ih uvrste u obroke.                                               

Za razliku od mnogog drugog voća, avokado je bogat zdravim mastima (da, masti mogu biti zdrave!) više nego ugljenimhidratima. Takođe je poseban jer sadrži 20 različitih minerala i vitamina, uključujući vitamine K, C i E. Dodatna pogodnost ovog voća je što ne sadrži holesterol i ima mali sadržaj zasićenih masti.                       

Ova super hrana će ti pomoći da se osećaš odlično iznutra i spolja. Zbog širokog opsega  koristi koje ima za zdravlje i kožu, superhrana može da pomogne da se osećaš dobro iznuta i izgledaš dobro spolja.

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, koristi od hrane, zdravlje,

33423
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama