free from spots

Preko 80% tinejdžera ima problem sa aknama.

Nisi sama/sam!

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter-V4\Maquettes\online\includeV4\images-dyn\freefromspots2\

Šta je benzoil peroksid?

Benzoil peroksid se nalazi na Listi osnovnih lekova Svetske zdravstvene organizacije i postao je popularan u lečenju bubuljica kao i za izbeljivanje.

Zašto se benzoil peroksid koristi u tretmanu bubuljica?

Zbog snažnih antibakterijskih i antiinflamatornih efekata na kožu, benzoil peroksid se koristi u tretmanu protiv bubuljica. Antiseptički kvalitet peroksida čini ga sposobnim da smanji broj bakterija na površini kože, kao i same bubuljice i mitisere. Još jedan razlog za popularnost benzoil peroksida kod onih sklonih bubuljicama je da se bezbedno koristiti u kombinaciji sa proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu. Ovo je ogroman bonus jer to znači da mogu kombinovati tretmane bezbedno i efikasno.

Neželjena dejstva:

U većini slučajeva neželjeni efekti uključuju blago peckanje ili osećaj gorenja, svrab, suvoća kože, piling i crvenilo. Dok su ovi neželjeni efekti česti, oni skloni bubuljicama se često osećaju da dok pokušavaju da očiste svoju kožu oni zapravo je dodatno oštećuju. Ako imate jaku reakciju, kao što je otežano disanje ili oticanje, najverovatnije imati alergijsku reakciju na lečenje i odmah tražite medicinsku pomoć.

Benzoil peroksid se takođe koristi u beljenju zuba i blajhanju kose. Oni koji ga koriste pre spavanja treba pažljivo i pravilno da utrljaju kremu ili gel kako bi izbegli slučajnove izbeljivanje jastuka. Složeniji problem imaju oni koje koriste benzoil peroksid kao tretman za bubuljice na grudima i leđima, mnogi pacijenti se se žalli zbog odeće koja je promenila boju. Pamuk je naročito podložan beljenju, pa izbegavajte ovaj materijal. Proverite da li je proizvod apsorbovan pre upotrebe bele posteljine.

Mitovi:

Da li je tačno da benzoil peroksid pogoršava stanje kože tokom tretmana?

Kada tretirate kožu benzoil peroksidom važno je razumeti kako koristiti kremu ili gel. Oduprite se potrebi da nanosite još benzoil peroksida preko već nanešenog benzoil peroksida, nepravilnosti neće nestati brže sa većom količinom proizvoda, zapravo stanje vaše kože će se pogoršati. Ako koristite previše kreme ili gela koža će postati suviše suva i perutava, a neki pacijenti čak prijavljuju znake starenja na koži.

Da li se stanje kože pogoršava nakon prestanka upotrebe benzoil peroksida?

Ako se vaša koža previše osloni na tretman, bubuljice se mogu vratiti još jačim intezitetom kada prestanete da ga koristite. Važno je usvojiti "malo i često" pristup kako ne bi izazivali nepotrebno oštećenje vaše kože i učinili je otpornom na benzoil peroksid. Tretman jednom dnevno trebalo bi da bude dovoljno za poboljšanje stanja kože sa bubuljicama.


Dakle, ako koristite benzoil peroksid u kombinaciji sa drugim proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu, koristite umereno za najbolje rezultate!

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

33423
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama