free from spots

Preko 80% tinejdžera ima problem sa aknama.

Nisi sama/sam!

f_banner_small_ffs-teenager.jpg (GettyImages)

Šta je glicerin i koje koristi koža ima od njega?

To je sastojak na koji možda niste naišli, ali glicerin se sigurno nalazi u nekim od proizvoda za negu kože koje koristite. Iako možda niste čuli za njega, ovaj efikasan sastojak ima dugu listu korisnih stvari koje nosi sa sobom...

FFS Mag article 30774 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_114431753)

Šta je to?

Glicerin je slatka, bezbojna i bez mirisa tečnost na sobnoj temperaturi, koja se može zamrznuti u pastu i ima izuzetno visoku tačku ključanja. To je dobar rastvarač, a mnoge stvari se rastvaruju u glicerinu bolje nego u vodi ili alkoholima. Organsko jedinjenje, poznato i pod nazivom glicerol, se najčešće koristi kao sapun i u farmaceutskim proizvodima.

Šta treba da znam o glicerinu?

Postoji nekoliko važnih "H" koje čine Glicerin tako sjajnim u nezi kože. Pre svega, to je humektant, koji privlači vlagu na kožu. Njegova sposobnost da zadrži prirodnu vlagu kože dovela je do toga da se glicerin koristi u proizvodima za negu lica koja su namenjena onima sa suvom kožom, ili onima za oporavak kože nakon tretiranja akni isušivanjem kada je kožu ispucala i sa neprijatnim osećajem.
Drugo važno "H" za glicerin je higroskopan. Ovo je takođe važno za one koji žele hidrataciju, to znači da je glicerin u stanju da apsorbuje vodu iz vazduha. Glicerin leči suvu kožu koja se peruta apsorbujući vodu u sopstvenoj težini tokom nekoliko dana, ostavljajući kožu vlažnu i hidratizovanu.

Za šta se još koristi glicerin u nezi kože?

Glicerin nema samo jednu svrhu. Osim svojih neverovatnih hidrirajućih svojstava, ima i puno drugih koristi za kožu.
Za one koji su zabrinuti zbog tragova na licu koji ostanu nakon bubuljica, glicerin se  takođe bori i sa ovim problemom.
To čini tako što pomaže u stvaranju ravnomernijeg tona kože i smanjuje tragove tokom vremena. To je sastojak na koji treba da obrate pažnju oni koji pate od akni ili kože sklone crvenilu, jer je u stanju da ukloni izumrle ćelije kože.
Glicerin uklanja izumrle ćelije kože pomažući proces razbijanja proteina. Proteini su odgovorni za držanje ćelija zajedno i sprečavanje stvaranja novih. Obezbeđujući optimalno okruženje za razbijanje proteina u koži, Glicerin je u stanju da promoviše novu zdravu kožu.

Možda niste čuli za njega, ali ćete definitivno obratiti pažnju na glicerin sledeći put kada krenete u kupovinu proizvoda za negu kože!

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, pregled, glicerin, koža,

33423
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama