free from spots

Preko 80% tinejdžera ima problem sa aknama.

Nisi sama/sam!

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter-V4\Maquettes\online\includeV4\images-dyn\freefromspots2\

Šta je glicerin i koje koristi koža ima od njega?

To je sastojak na koji možda niste naišli, ali glicerin se sigurno nalazi u nekim od proizvoda za negu kože koje koristite. Iako možda niste čuli za njega, ovaj efikasan sastojak ima dugu listu korisnih stvari koje nosi sa sobom...

Šta je to?

Glicerin je slatka, bezbojna i bez mirisa tečnost na sobnoj temperaturi, koja se može zamrznuti u pastu i ima izuzetno visoku tačku ključanja. To je dobar rastvarač, a mnoge stvari se rastvaruju u glicerinu bolje nego u vodi ili alkoholima. Organsko jedinjenje, poznato i pod nazivom glicerol, se najčešće koristi kao sapun i u farmaceutskim proizvodima.

Šta treba da znam o glicerinu?

Postoji nekoliko važnih "H" koje čine Glicerin tako sjajnim u nezi kože. Pre svega, to je humektant, koji privlači vlagu na kožu. Njegova sposobnost da zadrži prirodnu vlagu kože dovela je do toga da se glicerin koristi u proizvodima za negu lica koja su namenjena onima sa suvom kožom, ili onima za oporavak kože nakon tretiranja akni isušivanjem kada je kožu ispucala i sa neprijatnim osećajem.
Drugo važno "H" za glicerin je higroskopan. Ovo je takođe važno za one koji žele hidrataciju, to znači da je glicerin u stanju da apsorbuje vodu iz vazduha. Glicerin leči suvu kožu koja se peruta apsorbujući vodu u sopstvenoj težini tokom nekoliko dana, ostavljajući kožu vlažnu i hidratizovanu.

Za šta se još koristi glicerin u nezi kože?

Glicerin nema samo jednu svrhu. Osim svojih neverovatnih hidrirajućih svojstava, ima i puno drugih koristi za kožu.
Za one koji su zabrinuti zbog tragova na licu koji ostanu nakon bubuljica, glicerin se  takođe bori i sa ovim problemom.
To čini tako što pomaže u stvaranju ravnomernijeg tona kože i smanjuje tragove tokom vremena. To je sastojak na koji treba da obrate pažnju oni koji pate od akni ili kože sklone crvenilu, jer je u stanju da ukloni izumrle ćelije kože.
Glicerin uklanja izumrle ćelije kože pomažući proces razbijanja proteina. Proteini su odgovorni za držanje ćelija zajedno i sprečavanje stvaranja novih. Obezbeđujući optimalno okruženje za razbijanje proteina u koži, Glicerin je u stanju da promoviše novu zdravu kožu.

Možda niste čuli za njega, ali ćete definitivno obratiti pažnju na glicerin sledeći put kada krenete u kupovinu proizvoda za negu kože!

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, pregled, glicerin, koža,

33423
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

KOREKCIJA
Free from spot magazine Correct your skin

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama