free from spots

Otkrij sve što treba da znaš da se bolje boriš protiv akni i osećaš sigurnije u sebe

Kako da brineš o svojoj koži posle prehlade?

Ništa ne remeti režim nege kože kao prehlada i grip. Dok je većina nas ohrabrena da pijucka tople limunade i supice kako bi se oporavila od prehlade, često zaboravljamo da i svojoj koži damo preko potrebnu negu. Nezadovoljni smo što nas prehlada i grip zakucaju za krevet i učine jadnim, a oni imaju i štetni efekat na našu kožu. Osobe sa nepravilnostima se često suoče sa preosetljivom kožom što period bolesti čini posebno zamornim.

FFS Mag article 30787 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_58458906)

Koži koja je sklona aknama ne prija duvanje nosa, suzenje očiju, svrab i umor  koji prehlada i grip donose. Kao rezultat ovih simptoma može se javiti osteljivost kože, suvoća i nelagoda. Osmislili smo vodič o tome kako da se pobrineš o svojoj "nesrećnoj" koži sklonoj nepravilnostima pošto se oporaviš od prehlade ili gripa...

Kako prehlade i grip utiču na moju osetljivu kožu sklonu nepravilnostima?

Nedostatak sna koji je nesrećni neželjeni efekat i prehlade i gripa može da dovede do pogoršanja osetljivosti kože. Žućkasta koža i otečeni podočnjaci su nešto što treba očekivati kad ne spavaš dovoljno. Vremenom, nedostatak sna može uzrokovati prerano starenje kože kao i razvoj bora pa čak i pogoršanje nepravilnosti.                                                         

Jedan od najčešćih problema za bilo koga ko je prehlađen je to što konstantno mora da duva nos. Ovo iritira kožu oko i ispod nosa. Mučenje nosa maramicama može da dovede do pojave crvenila i perutanja kože oko nosa i da poveća osetljivost. Ukoliko imaš bubuljice ili mitisere oko nosa, možda ćeš primetiti njihovu upalu i pogoršanje koji su izazvani  konstantnim dodirivanjem i trenjem.                                                       

Prehlade i grip isisavaju vlagu iz kože čineći je suvom i bez sjaja. Same bolesti u kombinaciji sa lekovima koje pijemo i činjenicom da su mnogi od nas vezani za krevet, dovode do toga da koža bude lišena vlage.

Kako da se borim sa ovim problemima?

Posvetljivanje kože:

Žućkastu kožu možeš da zauzdaš ishranom i režimom nege kože. Dobra ishrana je ključ za povratak sjaja kože! Vitamini koje treba da potražiš su B grupe jer su oni povezani sa upaljenom kožom. Promena tvoje ishrane nije neophodna ali pokušaj da je obogatiš hranom koja je bogata gvožđem. Gvožđe se pomoći produkciju crvenih krvih zrnaca koja su suštinski partner za zdravlje i dobar izgled kože. Što se tiče nege kože, proizvodi za posvetljivanje treba da ti postanu najbolji prijatelji. Potraži serume koji stimuišu blistvaost jer će oni savladati neravnomernu boju kože i povratiti tvoj sjaj. Masaže lica su takođe dobar način da povećaš cirkulaciju u koži i da se razvedriš!

Začepljeni nosevi:

Začepljen nos uopšte nije dobar. U pokušaju da zamaskiraš njegovo crvenilo možeš ga još više iziritirati, posebno ako te boli. Tako da je najbolje da središ ovaj problem odlučno. Pravilo broj jedan je: ne trljaj osetljivu kožu. Kada skidaš šminku ili čistiš lice, potrudi se da iritiranu zonu ne trljaš jer će to značajno pogoršati stanje. Koristi nežan proizvod za umivanje dvaput dnevno koji ćeš naneti tapkanjem i isprati mlakom vodom.

Hidratacija tvoje kože:

Prvi korak da svojoj koži povratiš vlagu je vrlo jednostavan: hidriraj, mnogo! Dok se oporavljaš od prehlade i gripa potrudi se da kožu hidriraš najmanje ujutru i uveče, a i tokom dana bi bilo idealno. Izazov jeste da se tuširaš dugo toplom vodom kako bi se osvežio posle bolesti ali ovo će tvoju kožu još više isušiti. Ograniči se na desetominutno tuširanje mlakom vodom. Odluči se za blag proizvod za tuširanje koji će tvoju kožu ishraniti bez isušivanja.

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, spavanje, lepota kože,

33425
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama