free from spots

Otkrij sve što treba da znaš da se bolje boriš protiv akni i osećaš sigurnije u sebe

Kako da svoju kožu sklonu aknama zaštitiš od UV zraka tokom cele godine?

Svi znaju da UV zraci nisu dobri za kožu pa ipak svima nam je teško da odolimo uživanju na ovoj toploj i jarkoj svetlosti. Bilo kako bilo, ključno je da zaštitiš svoju kožu tokom cele godine jer se UV zraci ne pojavljuju samo kada je sunčano. A oni sa kožom koja je sklona aknama treba da su još pažljiviji sa suncem jer je njihova koža osetljivija nego kod drugih. Stariji specijalista za negu kože u BeauSynergy Beauty klinici, Sarah Fuller, upozorava da je važno upamtiti da svako ko uzima medicinske tretmane za svoje akne mora da bude još oprezniji jer neki lekovi povećavaju osetljivost kože na sunce. Da bismo ti pomogli da bolje zaštitiš svoju kožu od štetnih sunčevih zraka, podsećamo te na tri jednostavna saveta.

FFS Mag article 30781 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_106373409)

Pokrij se

Prosto rečeno, nema ničeg boljeg za zaštitu kože od UV zraka od izbegavanja izlaganja suncu i pokrivanja, tako da je vreme da investiraš u šešir ili dva i da počneš da šetaš senovitom stranom ulice.

Svakog dana koristi kremu sa visokim SPF

Drugi korak u efikasnoj zaštiti kože je upotreba kreme sa visokim zaštitnim faktorom (minimum SPF 30) tokom cele godine i to one koja je prilagođena tvom tipu kože. Teško je osloboditi se navike povezivanja krema za zaštitu od sunca sa SPF-om sa leškarenjem kraj bazena, ali surova realnost je da sunce utiče na našu kožu svakog dana tako da je i zaštita potrebna svakog dana.  Upamti, kreme za zaštitu se moraju nanositi iznova redovno (mi bismo preporučili svakog sata) kako bi bile efikasne. Takođe, proverite rokove upotrebe jer neke kreme posle tri godine više nisu efikasne.

Jedite pravu hranu

Takođe možeš da radiš na tome da svojoj koži pomogneš iznutra. "Uravnotežena ishrana koja uključuje hranu koja sadrži vitamine A, C i D može da poboljša odbranu kože od UV zraka", kaže Sarah Fuller.

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: uv, zaštita, zračenje, sunce, koža, nega kože, akne,

33423
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama