free from spots

Otkrij sve što treba da znaš da se bolje boriš protiv akni i osećaš sigurnije u sebe

Kako pravilno uraditi piling kože sklone aknama?

Jedna od mnogih frustrirajućih stvari kada imaš kožu sklonu aknama je količina konfliktnih saveta o pilingu kože. Nastavi sa čitanjem da saznaš kako da pravilno uradiš piling svoje kože sa aknama bez previše trljanja i grebanja...

FFS Mag article 30789 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_72447654)

Šta ne treba raditi prilikom pilinga?

Prekomeran piling kože je čest problem.  Svi smo krivi zbog ponekog previše grubog ili prečestog trljanja lica jer smo verovali da na taj način svoju kožu detaljnije čistimo. Pogrešno. Tako pogrešno! Prekomerno trljanje je daleko od pomoći koži i dovodi do isušivanja kože koja postaje neudobna, crvena i iritirana. Ukoliko primećuješ da ti koža postaje prekomerno suva, odmah smanji učestalost pilinga, radi ga lagano i nežno. Biti nežan je važno pravilo kojeg svi sa aknama treba da se drže. Kao što verovatno i sam primećuješ ako imaš kožu sklonu aknama, grubo tretiranje kože može da pokida bubuljice, poveća osetljivost ili čak pojača inflamaciju. Ako imaš osetljivu kožu ili ako se tvoja koža lako iritira, izbegavaj eksfolijanse sa zrncima. Umesto njih se odluči za losion ili tonik i koristi meku rukavicu za eksfolijaciju. Pilinzi koji sadrže zrnca za eksfolijaciju treba da se izbegavaju jer su previše abrazivni za kožu sklonu aknama ili osetljivu kožu...

Odabir pravog pilinga za kožu sklonu aknama

Umesto pilinga koristi Effaclar adstringentni losion koji sadrži mikroeksfolijatore koji neće iritirati osetljivu kožu. Losion je posebno dobar za one sa kožom sklonom aknama jer sadrži LHA koja deluje slično kao salicilna ksielina jer vrši eksfolijaciju i uklanja bakterije iz pora.                                                                           

Keratolitičko dejstvo koje kiselina ima ubrzava obnovu ćelija i pomaže u procesu oslobađanja od mrtvih ćelija.

Koje proizvode treba da koristim posle pilinga?

Posle pilinga je važno da hidriraš svoju kožu sklonu aknama. Proces eksfolijacije može dosta da isuši tvoju kožu što može dovesti do proizvodnje viška sebuma sa ciljem kompenzacije ovog deficita. Korišćenje hidratantne nege je odličan način za rehidraciju kože posle pilinga.                                                                 

Posle pilinga nanesi Effaclar DUO [+]. Formula će osigurati da koža bude dobro hidrirana bez nepovoljnih efekata sjaja i masnoće koje neki preparati imaju. Effaclar DUO [+] deluje i na rešavanje problema sa nepravilnostima jer otvara pore i profinjuje teksturu kože sklone aknama.                                                                                 

Pravilan piling kože je zaista jednostavan!

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, piling, koža,

33425
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama