free from spots

Otkrij sve što treba da znaš da se bolje boriš protiv akni i osećaš sigurnije u sebe

Kako sprečiti pojavu bubuljica pre nekog važnog događaja i izbeći osećaj nečiste kože?

Veče pre svadbe tvoje najbolje prijateljice, koju je detaljno planirala mesecima. Ti si deveruša i upravo si otkrila ogromnu bubuljicu na sredini čela. Nemoj da dozvoliš da ti ovakve stvari  unište veliki dan, isprati naše savete kako bi izbegla krizu samopouzdanja.

FFS Mag article 30777 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_85937260)

1. Odstranite stres masažom

Pronađi vreme da izmasiraš svoju kožu. Zaboravi ramena ili stopala, stimulativna masaža lica će ti pomoći da ublažiš bilo koju uznemirenost koju imaš pre velikog događaja. Kada su tvoji hormoni neuravnoteženi to može prouzrokovati izbijanja bubuljica jer kortizol, hormon stresa, reguliše promenljive nivoe hormona. Uz sav moguć stres zbog velikog događaja važno je zapamtiti da je potrebno osloboditi kožu stresa kao i vaš um.

2. Tretmani tokom noći

Ako si obično usredsređena/usredsređen na jutarnji režim nege kože, onda počni da se fokusiraš i na svoj večernji ritual. Naša koža se oporavlja i regeneriše tokom spavanja, pomozi joj pomoću stavljanja proizvoda za negu pre spavanja, dajući koži celu noć da ih apsorbuje. Retinol je sjajan sastojak za korišćenje preko noći jer podstiče promenu zdravih novih ćelija kože - upravo na vreme za tvoj veliki događaj.

3. Ciljaj bubuljice

Sa velikim dogadjajom koji stiže u susret ne želiš da ti nešto negativno utiče na samopouzdanje. Ako imaš bilo kakvih nepravilnosti koje je potrebno regulisati, koristi proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu i LHA. Ovi sastojci će odstraniti mrtve ćelije kože i duboko očistiti pore, što će pomoći da imaš čistiju kožu.

4. Izbegni osećaj nečiste kože

Mnogi od vas su se suočili sa iskustvom nečiste kože: vaša koža izgleda sjajno, masno i može biti lepljiva prilikom dodira. Takođe možete imati osećaj da se vaša koža guši, blokira, znoji... U ovom trenutku, korišćenje sebo-regulacione maske često deluje kao najbolje rešenje za trenutnu apsorpciju sebuma i smanjenje pora!
Ali sebo-regulacione maske mogu biti vaš najgori neprijatelj! Zaista, ove maske za apsorpciju sebuma koje se brzo suše mogu biti veoma agresivne i stvaraju reakciju imuniteta kože. Koža stvara previše sebuma kako bi se zaštitila od ovog agresivnog napada, to je ono što nazivamo "efekat povratka sebuma", a vaša koža može biti čak i u gorem stanju i grublja nego ranije!
Kao rešenje možeš probati Effaclar masku za apsorbciju sebuma, koja je umirujuća i antiinflamatorna tako da ne suši kožu i ne prouzrokuje efekat povratka sebuma. Koristiti za dugotrajnu efikasnost, čak i kod osetljive kože!

5. Sve je u očima

Koncentriši se na negu svojih očiju; to je prva stvar koju većina ljudi primeti. Preparati za sjaj očiju sa niacinamidom mogu smanjiti pojavu tamnih krugova i posvetleti područje oko očiju. Ovo je posebno važno za one koji su patili od nesanice noć pred veliki događaj.

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: datum, nega kože, koža, tretman, sprečavanje

33423
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama