free from spots

Otkrij sve što treba da znaš da se bolje boriš protiv akni i osećaš sigurnije u sebe

Šta izaziva crvenilo lica i inflamaciju?

Zdravo rumenilo i crvenkast ten nisu nešto zbog čega se treba stideti; međutim kada crvenilo počne da utiče na tebe psihički, nije loše saznati šta ga izaziva. Uz toliko mogućih uzroka inflamacije i crvenila ima smisla da se identifikuju tvoji lični okidači...

FFS Mag article 30791 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_135060490)

Šat bi moglo da izaziva moje crvenilo i inflamaciju?

Akne:

Čest uzrok crvenila lica su akne. Akne ponekada mogu biti jarkocrvene boje i bolne na dodir. Takođe, akne na koži mogu ostaviti crvene fleke kada se povuku. Ova promena boje kože je rezultat oštećenja dubljih slojeva i poremećaja potporne strukture kože.

Rozacea:

Uzrok crvenila koji verovatno najčešće srećemo je rozacea. Iznenađujuće često stanje koje se može javiti u više formi: kao povremena pojava crvenila, produženo crvenilo kože i kao vidljivi krvni sudovi.

Osetljiva koža i alergijske reakcije:

Osetljiva koža može biti sklona crvenilu ukoliko dođe u kontakt sa iritantnim sastojcima. Iritanasa ima raznih, od stvari u našem neseseru do deterdženta koji koristimo. Takođe, upotreba velikog broja različitih proizvoda može da ima neželjenu reakciju na našoj koži. Ukoliko neki proizvodi izazivaju osećaj peckanja ili žarenja to može da ukazuje na alergijsku reakciju i tada je potrebno konsultovati lekara.

Ekcem:

Ekcem se obično smatra stanjem koje pogađa kožu tela, međutim on se može javiti i na licu. Tokom zimskih meseci, ekcem se može pogoršati zbog povećane suvoće kože.

Začinjena hrana, vruća hrana i topla pića:

Tačno je, začinjena hrana može da izazove crvenilo na tvom licu! Za one sa jako osetljivom kožom, reakcija na hranu i pića koja konzumiraš može  biti uzrok crvenila na tvom licu. Unošenje određene hrane može dovesti do povećanog dotoka krvi u i oko lica zbog čega je moguća pojava crvenila i osećaja vreline. Ukoliko je ovo slučaj, trebalo bi da potražiš medicinski savet kako bi bio siguran da nije u pitanju ozbiljnija alergijska reakcija.

Okidači:

Ukoliko imaš rozaceu postoji veliki broj faktora koji bi mogli da utiču na tvoje crvenilo. Identifikacija stvari koje okidaju tvoje crvenilo je ključ u njegovom tretmanu. Izlaganje suncu, stres, naporno vežbanje, kofein i mlečni proizvodi su poznati okidači inflamacije na licu.                                                 

Uz ovako dugu listu svega što bi moglo da izaziva tvoje crvenilo, očekivano je da se osećaš bespomoćno. Sledeći put kada osetiš ili primetiš crvenilo, proveri listu okidača da bi započeo njeno sužavanje  na stvari koje tvojoj koži ne prijaju i koje izazivaju crvenilo!

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, crvenilo, inflamacija,

33425
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama