free from spots

Otkrij sve što treba da znaš da se bolje boriš protiv akni i osećaš sigurnije u sebe

Šta je to salicilna kiselina?

Na blogovima i forumima o aknama reči salicilna kiselina se izuzetno često pojavljuju. Salicilna kiselina je popularna najviše što jedan sastojak za negu kože može biti i ima reputaciju igrača prvog reda za kontrolu akni. Prema dermatolozima i takođe blogerima, salicilna kiselina je obavezna stanica za svaku muku sa bubuljicama. Pitanje je koliko su ove tvrdnje istinite, da li postoje neki neželjeni efekti ovo tretmana i da li salicilna kiselina zaslužuje svoj uzdignuti status u svetu nege kože.

FFS Mag article 307778 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_108406745)

Šta salicilnu kiselinu čini tako efikasnom u redukciji nepravilnosti.

Suštinski kiselina razdvaja ćelije koje su slepljene jedna uz drugu i tako promoviše zdravu čistu kožu i uklanja mitisere, bubuljice i ostale nepravilnosti. Razlog što je salicilna kiselina tako moćna je to što može da prodre  duboko u pore što joj omogućava da vrši eksfolijaciju i u porama kao i na površini kože. Antiiritacijske i antiinflamatorne osobine salicilne kiseline je  čine efikasnim sastojkom za umirenje kože i crvenila kao i za ublažavanje upaljenih bubuljica i tena. Ukratko, ona u jednom koraku tretira sve brige oko bubuljica.

Šta su neželjeni efekti upotrebe salicilne kiseline?

Verovali ili ne, salicilna kiselina je zaista dobra koliko se priča. Postoji nekoliko slučaja, ako ih i ima uopšte, ozbiljnijih reakcija na ovaj sastojak. Ako imate ozbiljnu reakciju na salicilnu kiselinu, verovatno je da je u pitanju alergijska reakcija i odmah zatražite lekarsku pomoć.                               

Ono što se verovatnije može dogoditi je da posle prvog nanošenja iskusite osećaj bockanja i možda ljuštenje kože, crvenilo i suvoću. Sve ovo je potpuno normalno mada bi bilo dobro da tokom ovog perioda proredite tretman da se koža privikne.                                                   

Oni sa osetljivom kožom bi zbog pojave ljuštenja i sušenja kože kada započnu tretman mogli da pomisle da salicilna kiselina nije za njih. Međutim, ovo nije slučaj i ustvari je potpuno bezbedna za osetljivu kožu i čak ima antiinflamatorno dejstvo koje može biti povoljno. Ona istovremeno vrši piling i umiruje što je čini idealnom za one sa osetljivom kožom. Kao i ostali sa normalnom kožom, i oni sa osetljivom za početak  jednostavno mogu da smanje količinu salicilne kiseline koju koriste.               

Dakle za svakoga sa bolnom tačkom, salicilna kiselina je najbolji eliminator bubuljica koji postoji!

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, salicilna kiselina,

|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama