free from spots

Otkrij sve što treba da znaš da se bolje boriš protiv akni i osećaš sigurnije u sebe

Zašto je bitno očistiti kožu sklonu bubuljicama pre odlaska na spavanje?

Svi znamo koliko je važno da temeljno očistimo našu kožu pre odlaska na spavanje, ali s vremena na vreme svi smo bili u situaciji da padnemo u krevet a da to ne radimo. Važno je, naročito ako imate kožu sklonu bubuljicama, da se setite da pravilno uklonite svoju šminku na kraju dana kako biste uklonili višak masnoća i nečistoće.

FFS Mag article 30780 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_63303942)

Zašto je bitno očistiti kožu sklonu bubuljicama pre odlaska na spavanje?

Koža se prirodno obnavlja dok spavate, dajući proizvodima za negu kože savršenu šansu da izvode svoju magiju. Međutim, ako ne očistite kožu pre odlaska na spavanje rizikujete da ostavite pore začepljenim, povećavajući višak sebuma što može dovesti do pojave novih bubuljica. Dodatno, ovo sprečava oporavak kože, uključujući stvaranje novih ćelija, što bi moglo ubrzati pojavljivanje vidljivih znakova starenja.

Na koji način čišćenje uveče sprečava formiranje novih bubuljica

Temeljno pranje lica u večernjim časovima pomaže u borbi sa viškom masnoća, smanjujući šanse za stvaranje bubuljica preko noći. Ovo je naročito važno za osobe sa kožom sklonoj bubuljicama, jer čišćenje uklanja bakterije koje rastu u mastnim uslovima. Čišćenje lica pre spavanja na taj način pomaže sprečavanju bakterija koje bi izazvale bubuljice.


Osobe sa bubuljicama i masnom kožom treba da se odluče za hidratant na bazi vode, kako bi se izbeglo pogoršanje upala. Međutim, ako je tip kože normalan onda hidratant na bazi ulja je u redu - samo ga ne primenjujte preterano!

Čime bi trebalo da ispratim svoju večernju rutinu čišćenja?

Uvek nanosite hidratant nakon čišćenja kako bi se osiguralo da vaša koža ne postane previše suva. Ako imate kožu podložnu bubuljicama, koristite hidratant sa razumnom koncentracijom salicilne kiseline i LHA, čije sposobnosti pilinga će pomoći očuvanju kože čistom. Takođe je dobra ideja da se uverite da vaš hidratant sadrži glicerin kako bi vaša koža ostaje hidrirana. Ako koristite topikalne kreme za suzbijanje simptoma vezanih za bubuljice, nanesite hidratant i uveče nakon čišćenja za maksimalnu efikasnost.


Retinol, koji je odličan aktivni sastojak za tretiranje bubuljica, ima keratolitička svojstva kojima podiže mrtve kožne ćelije sa površine kože i oslobađa pore. Ovo povećava generisanje ćelija pomažući u borbi protiv simptoma bubuljica. Primena retinola pre spavanja može napraviti prevenciju i izbijanja bubuljica tokom dana. Međutim, nove ćelije mogu biti osetljive na efekte sunčeve svetlosti, tako da ne zaboravite da primenite tokom dana SPF kada koristite kremu sa retinolom.


Ovaj članak je namenjen samo opštim informacijama. Trebalo bi da tražite savet od profesionalca pre nego što promenite svoju ishranu, promenite svoj režim vežbanja ili počnete bilo kakvo korišćenje preparata.

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: san, spavanje, akne, čišćenje, nega kože,

33424
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama