free from spots

Otkrij sve što treba da znaš da se bolje boriš protiv akni i osećaš sigurnije u sebe

Zašto je potrebno toliko dugo da se oslobodiš akni?

Nažalost, ne postoji brzo rešenje za akne. Ma koliko mi to želeli, akne ne odlaze brzo. Tretmani moraju biti isprobavani mesecima a kreme se moraju nanositi revnosno tokom više nedelja pre no što se uoče bilo kakvi rezultati - i dakle zašto je potrebno toliko dugo da se oslobodiš akni?

FFS Mag article 30783 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_93896085)

Ne radimo na uzroku

Pre svega važno je znati da su akne izazvane mnogobrojnim faktorima što je jedan od razloga zašto ih je tako teško tretirati. Za razliku od drugih stanja ili bolesti kože, teško je testirati šta je uzrok akni.                                                                                       

Ishrana, način života, neuravnoteženi hormoni, povećana produkcija sebuma i loše navike su među uzrocima koji bi mogli da izazivaju akne. Kada jednom pronađemo uzrok lakše je da se odabere adekvatan tretman za akne, ali sužavanje liste mogućih uzorka uzima poprilično vremena!                                                                 

Pokušaj i skrati vreme koje je potrebno da identifikuješ šta kod tebe izaziva pojavu bubuljica tako što ćeš pisati dnevnik svoje kože. Zabeleži "loše" dane kada ti se koža upali kao i šta si tada radio, jeo, koristio jer će to pomoći da suziš listu onoga što ne prija tvojoj koži. Prodiranje do srži problema bi trebalo da bude lakše kada možeš da uočiš da danima kada imaš više bubuljica jedeš određenu hranu, nosiš određenu šminku ili radiš nešto posebno.

Lečimo pogrešnu stvar

Na putovanju pronalaženja uzroka naših akni mogli bismo da završimo tako što koristimo pogrešne tretmane koji ustvari pogoršavaju naše postojeće stanje.  Postoje različite vrste bubuljica koje zahtevaju različite tretmane. Ako tretiramo bubuljicu pogrešno može se desiti da se ona duže zadrži ili čak pogorša. Ako se ikada desi da ti se koža upali ili postane neudobna posle započinjanja tertana, najbolje što možeš je da  prekineš tretman i konsultuješ lekara. Na taj način ćeš biti siguran da ne štetiš svojoj koži.

Očekujući da postoji lek za akne

Često je iznenađujuće i razočaravajuće da shvatiš da lek za akne ne postoji i ovo može učiniti da se osećamo kao da naše akne nikada neće nestati. Međutim, držanje uz pravi tretman je definitivno pravi put ka napred jer iako se akne ne mogu izlečiti, simptomi se mogu uspešno kontrolisati tekućim tretmanom.

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, bubuljice,

33425
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama