free from spots

Otkrij sve što treba da znaš da se bolje boriš protiv akni i osećaš sigurnije u sebe

Zašto se moje stanje sa bubuljicama pogoršava tokom proleća i leta?

Proleće i leto su vreme dužih dana i kasnih zalaska sunca, roštilja na plaži i istraživanja prirode, ali to može biti i vreme vrelog vremenskih uslova, oznojene kože i bubuljica. Porast temperature i želja da se bude nepolju stvaraju opasnost od bubuljica, ostavljajući kožu masnom i sklonom izbijanju. Nastavite čitanje i saznajte savete i trikove za održavanje svoje kože u najboljem stanju ovog leta.

FFS Mag article 30776 : Main article image (LP50109)

Zašto se moje stanje sa nepravilnostima pogoršava tokom proleća i leta?

Česta pogrešna pretpostavka je da znoj čini kožu sklonu izbijanju bubuljica. Ustvari, to je kombinacija znoja pomešanog sa masnoćom, prljavštinom i bakterijama koje zapušavaju pore i dovode do izbijanja.
Još jedan razlog zbog kojeg se nepravilnosti pogoršavaju tokom leta je keratolitički efekat koji sunce ima na kožu. To znači da kada je naša koža izložena sunčevoj svetlosti, povećava se brzina kojom se naša koža obnavlja. Ovo međutim, ima povratni efekat kada se sklonimo sa sunca, čime se usporava proces obnove ćelija kože. Kao rezultat ovog usporavanja, mrtve ćelije se čuvaju na površini kože, što zapušava pore. Zbog toga je važno voditi računa o vašoj koži tokom leta da biste izbegli nova izbijanja.

Briga o koži tokom letnjih meseci

Čišćenje:

Čišćenje je od najvećeg značaja tokom toplijih meseci. Uklanjanje znoja, šminke i masnoće će osigurati da se ne zapuše pore i formiraju nove nepravilnosti. Effaclar penušavi gel za umivanje je formulisan imajući u vidu masnu kožu i nepravilnosti. Koristite gel ujutru i uveče radi osećaja čistoće koji će vas savršeno uvesti u bilo koji letnji dan. Gel treba pretvoriti u penu i umasirati u kožu kako bi se osigurala svežina i kontrolisao višak sebuma.

Toniranje:

Korišćenje tonera tokom leta je dobra ideja za one koji se brinu o veličini pora i sjaju koji često dolaze sa kožom koja je sklona bubuljicama. Serozinc je sprej koja se može prskati na kožu koliko god je to neophodno - savršeno za kreiranje svežine u vrelom danu. Toniranje sprejom trenutno omogućava anti-sjajne efekte i pojačava zatvaranje pora, kao i umirujuću i pročišćenu kožu.

Odabir pravog prekrivanja

Držite se lagane osnove tokom leta kako biste dopustili da koža diše. Teže formule mogu blokirati pore i podstaknuti izbijanja bubuljica, pa se odlučite za toniranu hidratantnu kremu ili BB kreme.

Hidriranje:

Nemojte preskočiti kremu za hidriranje samo zato što je leto! Effaclar Mat je odličan za one sa sjajnom kožom, jer kontroliše višak sebuma, vlažnost i sjaj. Efekat matiranja je idealan za one koji su zabrinuti zbog prekomernog sjaja tokom leta, dok je nemasna tekstura savršena za one koji su zabrinuti zbog začepljenja pora.
Effaclar DUO [+] je pogodan za osobe sa nepravilnostima. Ovaj poznati proizvod sadrži salicilnu kiselinu i LHA za piling kože, a takođe deluje i protiv nepravilnosti i upala. EFFACLAR DUO [+] je sada dostupan sa SPF30 zaštitom protiv UVA i UVB zraka i pogodan je za sve tipove kože.


Ako tokom ovog perioda izložite kožu suncu, potrebno je da nanosite SPF50 svakih 2 sata radi najbolje zaštite.
Leto je definitivno vreme za uživanje, a koža sklona bubuljicama ne bi trebalo da vas sprečava u tome. Samo se postarajte da pravilno tretirate svoju kožu i uskoro ćete zaboraviti na brige!

Članak je samo uopštena informacija. Potrebno je da potražiš stručni savet pre nego što otpočneš bilo koji nov režim ili ponašanje.

Svi članci o: akne, koža, nega kože, nepravilnost, proleće, leto,

33423
|||

Rutina nege prilagođena tvojoj koži

ČIŠĆENJE
Img_ČIŠĆENJE

Otkrij više

KOREKCIJA
Img_KOREKCIJA

Otkrij više

KOREKTIVNA ŠMINKA
Img_KOREKTIVNA ŠMINKA

Otkrij više

Saznaj više o postupanju sa kožom sklonom aknama