SAZNAJTE ZAŠTO DERMATOLOZI PREPORUČUJU LIPIKAR BAUME AP+M

Article Read Duration 5 min čitanje

U razgovoru sa mr. sci. med. Biljanom Marenović, specijalistom dermatovenerologije saznali smo više o suvoj koži sklonoj atopiji od koje pati više od 165 milijuna dece širom sveta, ali i odraslih svih dobi te što preporučuje svojim pacijentima za efikasno delovanje i ublažavanje simptoma.

Prema najnovijim podacima, samo u Evropi više od 50 miliona ljudi pati od kože sklone atopiji. Ovaj tip izrazito suve kože, koja zateže i svrbi, postaje sve veća briga odraslih i dece širom sveta, značajno utičući na kvalitet života čitave porodice. Čak 89% dece ima poremećaj spavanja.

 

Sve se to oslikava i na moj svakodnevni rad u dermatološkoj ambulatni sa decom i odraslima i potrebi da se preporuči proizvod koji će rešiti ovakav problem. Lipikar Baume AP+M je balzam koji koži vraća lipide čime obnavlja i čuva zaštitnu funkciju kože, deluje protiv iritacije i svraba, tako da smiruje kožu, čak i najosetljiviju. Veoma je značajan efekat na mikrobiom kože, nevidljivi ekosistem mikroorganizama koji žive na našoj koži i čija uravnoteženost je bitan pokazatelj zdrave kože. Neravnoteža mikrobioma je povezana sa nastankom bolesti kože kao što su akne, atopijski dermatitis ili psorijaza. Klinički je dokazano da AP+M tehnologija ponovo uspostavlja i stabilizuje ravnotežu mikrobioma kože.

 

Lipikar Baume AP+M balzam je lagan poput kreme, brzo se upija, nemasan je i nelepljiv, pa kožu čini mekom i pruža joj dugotrajni osećaj prijatnosti. Primeren je za izrazito suvu i osetljivu kožu, beba, dece i odraslih. Sa negom treba započeti što ranije, već u prvim danima života.

 

Zahvaljujući trenutnoj i dugotrajnoj efikasnosti, dokazano poboljšava kvalitet života čitave porodice-od beba i dece i odraslih, čak i do 69%.

 

Imajući u vidu sve navedeno, i ja preporučujem Lipikar Baume AP+M za kožu sklonu atopiji, samostalno kada je potrebna samo nega ali i uz druge proizvode kada je potrebna lokalna terapija-topikalni imunomodulatori i/ili antibiotici.