3 pitanja za stručnjaka

˝Tanka, krhka koža oko očiju je prva zona na kojoj se vide znakovi prolaska vremena.˝

Img_˝Tanka, krhka koža oko očiju je prva zona na kojoj se vide znakovi prolaska vremena.˝

Kada govorimo o borbi protiv znakova starenja, oči su ženama prva briga. Ova izuzetno osetljiva i krhka zona odaje i najmanji umor i otkriva proticanje vremena. Kako biste upoznali uzroke starenja područja oko očiju i mogli da im se suprotstavite, pročitajte šta naši dermatolozi imaju da kažu.

Zbog čega područje oko očiju stari brže?

Pošto je koža na licu vrlo tanka i pod konstantnim istezanjem, brzo je pogođena znakovima vremena

Područje oko očiju ima najtanju i najkrhkiju kožu na celom  licu. Ima manje lojnih žlezda i kolagenih i elastinskih vlakana. Koža oko očiju je pod pritiskom10000 treptaja dnevno i 22 mišića, koji su u stalnom pokretu. Upravo zbog toga, područje oko očiju je prvo na kome se primećuju znakovi starenja. Plitke i dublje bore, kao i tragovi umora se tako mogu pojaviti prerano.

Kako možemo da se pobrinemo za područje oko očiju?

Potreban je tretman koji je i efikasan i nežan, za borbu protiv znakova starenja i umora ove osetljive zone

Koža oko očiju zahteva negu koja kombinuje izuzetnu efikasnost i visoku toleranciju kako bi se zadovoljili zahtevi anti-ageinga i osetljivosti. Kako biste zadržali mladolik izgled vašeg područja oko očiju, koristite posebne tretmane koji će na nežan način uglačati bore i ishraniti i hidrirati ovu zonu koja je često isušena.

Savet

1. Regles d'or_illu 1

REDERMIC [R] za područje oko očiju, retinol za osetljive oči, omogućava iskorišćavanje moći retinola za anti-ageing i dejstvo protiv bora, a bez crvenila ili iritacija; ova nega nove generacije zasnovana je na jedinstvenoj kombinaciji čistog retinola i retinola sa postepenim oslobađanjem.

Šta izaziva znakove umora oko očiju?

Znakovi umora oko očiju su često izazvani usporenom mikrocirkulacijom

Zbog umora ili godina, krvna i limfna mikrocirkulacija oko očiju može da se uspori. Vrlo tanka koža oko očiju lako otkriva znakove nedovoljne prokrvljenosti ili neadekvatne limfne drenaže. To je ono što izaziva pojavu znakova umora kao što su podočnjaci ili otoci. Što je koža krhkija, više dehidrirana i tanja, ona više otkriva znakove umora.

U kojim godinama treba započeti sa proizvodima za negu područja oko očiju?

Tretman područja oko očiju može da počne od 25. godine

Kada žene govore o svojim brigama zbog prevremenih znakova starenja, područje oko očiju je prvo pomenuto. Bore, oči bezizražajnog i ispijenog izgleda identifikovani su kao markeri starenja kože i tako su I uzrok za brigu. Tretman područja oko očiju može da počne dosta rano, već sa 25 godina.

Savet

1. Regles d'or_illu 1

Nanesite REDERMIC [R] za područje oko očiju jednom dnevno, ujutru. Stavite malu količinu gel-krema na koščati deo gornje jagodice. Lagano masirajte od unutrašnjosti ka spoljašnjosti oka dok se proizvod potpuno ne upije. Ukoliko osetite bilo kakavu manju neprijatnost, produžite interval između dva nanošenja dok vam se koža ne privikne na retinol.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles

La Roche-Posay preporučuje


POGLEDAJTE SVE PROIZVODE