3 pitanja za stručnjaka

“Ne potcenjujte posledice oslabljene kože”

Img_“Ne potcenjujte posledice oslabljene kože”

Medicinsko osoblje, ugostiteljski radnici, oni koji se bave fizičkim poslovima, frizeri, pekari... lista profesija kod kojih su ruke konstantno izložene spoljašnjim štetnim uticajima je dugačka. Stvar koju sve one imaju zajedničko je svakodnevna izloženost organskim rastvorima, surfaktantnim deterdžentima i sapunima sa pH bazom koja je previsoka za kožu. Kada su u pitanju usne, to su hladnoća, vetar, sunce i čak i delimično isušujući medicinski tretmani, koji su izvori štetnih uticaja. Nanošenje CICAPLAST Hands i CICAPLAST Lips kako na ruke tako i usne je od izuzetne važnosti za sprečavanje daljih komplikacija problema.

Zašto je koža ruku tako osetljiva?

Ne samo da je koža ruku osetljiva, već je i izložena stalnom stresu

Koža ruku je takođe sklona isušivanju i dehidrataciji. Ona sadrži nekoliko lojnih žlezda i objedinjava nekoliko hidrirajućih faktora. Sve ovo znači da njen hidrolipidni sloj, koji je predviđen da štiti kožu, gotovo i ne postoji. Rezultat je koža ruku koja jje veoma ranjiva. Kao dodatak, ruke su jedan od delova tela koje najčešće koristimo u svakodnevnom životu. Svejedno, da li u obavljanju posla na radnom mestu ili kućnih aktivnosti, naše ruke su uvek na prvoj liniji fronta. Stalno izložene, ruke su često i pod uticajem prirodnih strasora kao što su hladnoća i sunce.

Koji su rizikica kada koža ruku postane osetljiva i nastavi da bude izložena štetnim uticajma sredine?

Od oslabljene kože do hroničnog dermatitisa

Kada je već oslabljena, koža reaguje burno na ponovno izlaganje alergenu ili iritaciji, što rezultira dermatitisom, ekcemom ili alergijom. U najozbiljnijim slučajevima, koža reaguje toliko jako da može doći do hospitalizacije ili gubitka posla (ako je reakcija takva da onemogućava dalje bavljenje trenutnim poslom).

Praktični savet

1. Regles d'or_illu 1

Ako se bavite poslom koji se obavlja rukama i izlaže ruke velikom naporu, ne zaboravite da ruke obezbedite rukavicama i zaštitnom obnavljajućom kremom kakva je CICAPLAST Hands. Takođe, nosite rukavice kada obavljate kućne poslove, koji su dodatni izvor iritacija po osetljivu kožu ruku. Nemojte čekati da vaše ruke postanu ekstremno suve I oštećene pre nego što počneto sa nanošenjem kreme po nekoliko puta na dan. I nemojte zaboraviti da nanesete svoju CICAPLAST kremu uveče pre odlaska na spavanje.

Zašto se koža usana isušuje tako brzo?

Usne poseduju jako malo prirodne zaštite, i zato je njihova koža posebno ranjiva

Zato što je polu-sluzokoža, koža usana nema stratum corneum. Izuzeztno tanka, takođe ne poseduje ni lojne žlezde. Zbog toga, njena površina ne može biti adekvatno navlažena. Zato što štrče, poput nosa i jagodica, usne su na udaru hladnoće i vetra. Koža usana ne proizvodi ni pigment melanin, tako da ne može da se samostalno zaštiti od sunca. Osetljiva i ranjiva, veoma je podložna isušivanju, dehidrataciji i iritacijama.

Koje bi bile posledice mogle nastati ako se suve usne ne leče?

Kada koža nema zaštitni sloj, rizik od potencijalnih ozbiljnih oboljenja se povećava.

Suvoća, ljuštenje i ispucalost, izazvani hladnoćom i vetrom ili tretmanima isotretinoinom koji imaju isušujuće efekte, mogu se pogoršati. Fisure mogu postati hronične. Ovavka stanja mogu dovesti do upala usana, kao što su angularni stomatitis ili traumatski ili alergijski helitis.

Praktični savet

1. Regles d'or_illu 3

Kada su usne veoma suve i oštećene, obična krema nije dovoljna. Koži je potrebna nega sa boljom sposobnošću obnavljanja zaštitne barijere, ispod kojeg će koža imati dovoljno vremena za oporavak. Ali nemojte čekati da vaše usne zatraže pomoć; kada se zima približava, kada ste na odmoru na planini ili na moru, ili kada započinjete tretman za koji znate da ima isušujući efekat (kao što je lečenje akni), setite se da nanosite CICAPLAST Lips nekoliko puta svakoga dana kako bi vaša koža mogla da se izbori sa ovim štetnim uticajima. Uveče nanesite negu u taknom sloju i ostavite je da deluje tokom noći.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles

La Roche-Posay preporučuje


POGLEDAJTE SVE PROIZVODE