Zlatna pravila

10 navika za zdravo, efikasano šminkanje

\\SRV-PUBLIC-2015\Applications\Site-LRP-Inter\Deploy\Resources\Visuels\V4\Headers\Articles\INT\v_header_RegleDor_default.jpg

Nanošenje šminke nije nasumična aktivnost, posebno kada imate osetljivu kožu. Navedeno je nekoliko vodiča za uspešno šminkanje.

Sammenhæng

Sistematično očistite kožu.

5. Make-up golden rules_illu 1

Ne možete imati savršeno šminkanje ako nemate temeljno očišćeno lice. Nečistoća nakupljena tokom dana onemogućava disanje kože i trajnost šminke. Ne više od jednom nedeljno, koristite piling kako biste očistili i izgladili kožu.

Rule 2

Nanesite proizvod za negu lica ispod šminke.

5. Make-up golden rules_illu 2

Uspešno nanošenje šminke počinje sa dobrom pripremom kože, što znači vlaženje kože. Sa takvom podlogom, puder na licu izgleda još ujednačenije i blistavije.

Rule 3

Prekrivanje nepravilnosti

5. Make-up golden rules_illu 3

Obojeni korektori omogućuju Vam prikrivanje kožnih fleka. Pomešane 2 na 2, boje poništavaju jedna drugu. Zelena neutralizuje crvenu boju rozacee, nedavne ožiljke, vidljive krvne sudove i crvenilo nakon lasera. Žuta ublažava plavu boju podočnjaka, proširenih vena i post-hirurške podlive.

Rule 4

Ujednačavanje izgleda

5. Make-up golden rules_illu 4

Počnite nanošenjem tečnog pudera u četiri nanosa: čelo, jagodice, vrh nosa i brada. Zatim razmažite kao kremu. Tehnika nanošenja je ista bez obzira na tip pudera koji odaberete: kremasti, tečni ili kompaktni. Nanesite četkicom ili pomešajte prstima za prirodan izgled.

Rule 5

Učvrstite svoju šminku

5. Make-up golden rules_illu 5

Završite puderom u prahu za postojanost korektora i pudera i za matiranje zona sklonijim sjaju kao što su čelo, obrazi i strane nosa. Za produženu postojanost Vaše šminke, poprskajte lice termalnom vodom sa udaljenosti od 30 cm.

Rule 6

Oblikujte lice rumenilom

5. Make-up golden rules_illu 6

Ovaj korak će Vam dati zdravi sjaj. Nanesite rumenilo na obraze za blistav sjaj. Ovaj dodir boje oživeće Vaš izgled.

Rule 7

Uljepšavanje očiju

5. Make-up golden rules_illu 7

Da biste otvorili svoj pogled, nanesite svetle boje na unutrašnji, donji deo kapka jer taj deo hvata svetlost. Intenzivnije boje senke koristite za spoljašnje uglove očiju za sofisticiran i hipnotizirajući izgled očiju. Dodir maskare usavršiće Vašu šminku.

Sammenhæng

Pojačajte svoj osmeh

5. Make-up golden rules_illu 8

Počnite ocrtavanjem spoljašnjih crta usana olovkom za usne da biste definisali njihov obris. To štiti od razlivanja ruža za usne i pomaže boljoj postojanosti. Odaberite nijansu bližu boji Vašeg ruža za usne. Nanesite svoj ruž za usne od središta usana prema uglovima. Za dodatni sjaj, nanesite malo sjaja za usne.

Rule 9

Očistite svoje četkice

5. Make-up golden rules_illu 9

Za one koji nanose svoju šminku četkicom, setite se da ih očistite barem jednom mesečno prikladnim sredstvom za čišćenje. To će umanjiti rizik od alergije i produžiti njihovo trajanje.

Rule 10

Uklonite svoju šminku svake večeri

5. Make-up golden rules_illu 10

Da biste omogućili svojoj koži da diše, osnovno je potpuno očistiti lice svake večeri da biste uklonili šminku i dnevne nečistoće koje onemogućuju disanje kože. Za osetljivu kožu, preporučuje se mleko za čišćenje ili micelirni rastvor.

  • Facebook

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles