Zlatna pravila

10 navika za zdravo, efikasano šminkanje

Img_10 navika za zdravo, efikasano šminkanje

Nanošenje šminke nije nasumična aktivnost, posebno kada imate osetljivu kožu. Navedeno je nekoliko vodiča za uspešno šminkanje.

Sammenhæng

Sistematično očistite kožu.

Ne možete imati savršeno šminkanje ako nemate temeljno očišćeno lice. Nečistoća nakupljena tokom dana onemogućava disanje kože i trajnost šminke. Ne više od jednom nedeljno, koristite piling kako biste očistili i izgladili kožu.

Rule 2

Nanesite proizvod za negu lica ispod šminke.

Uspešno nanošenje šminke počinje sa dobrom pripremom kože, što znači vlaženje kože. Sa takvom podlogom, puder na licu izgleda još ujednačenije i blistavije.

Rule 3

Prekrivanje nepravilnosti

Obojeni korektori omogućuju Vam prikrivanje kožnih fleka. Pomešane 2 na 2, boje poništavaju jedna drugu. Zelena neutralizuje crvenu boju rozacee, nedavne ožiljke, vidljive krvne sudove i crvenilo nakon lasera. Žuta ublažava plavu boju podočnjaka, proširenih vena i post-hirurške podlive.

Rule 4

Ujednačavanje izgleda

Počnite nanošenjem tečnog pudera u četiri nanosa: čelo, jagodice, vrh nosa i brada. Zatim razmažite kao kremu. Tehnika nanošenja je ista bez obzira na tip pudera koji odaberete: kremasti, tečni ili kompaktni. Nanesite četkicom ili pomešajte prstima za prirodan izgled.

Rule 5

Učvrstite svoju šminku

Završite puderom u prahu za postojanost korektora i pudera i za matiranje zona sklonijim sjaju kao što su čelo, obrazi i strane nosa. Za produženu postojanost Vaše šminke, poprskajte lice termalnom vodom sa udaljenosti od 30 cm.

Rule 6

Oblikujte lice rumenilom

Ovaj korak će Vam dati zdravi sjaj. Nanesite rumenilo na obraze za blistav sjaj. Ovaj dodir boje oživeće Vaš izgled.

Rule 7

Uljepšavanje očiju

Da biste otvorili svoj pogled, nanesite svetle boje na unutrašnji, donji deo kapka jer taj deo hvata svetlost. Intenzivnije boje senke koristite za spoljašnje uglove očiju za sofisticiran i hipnotizirajući izgled očiju. Dodir maskare usavršiće Vašu šminku.

Sammenhæng

Pojačajte svoj osmeh

Počnite ocrtavanjem spoljašnjih crta usana olovkom za usne da biste definisali njihov obris. To štiti od razlivanja ruža za usne i pomaže boljoj postojanosti. Odaberite nijansu bližu boji Vašeg ruža za usne. Nanesite svoj ruž za usne od središta usana prema uglovima. Za dodatni sjaj, nanesite malo sjaja za usne.

Rule 9

Očistite svoje četkice

Za one koji nanose svoju šminku četkicom, setite se da ih očistite barem jednom mesečno prikladnim sredstvom za čišćenje. To će umanjiti rizik od alergije i produžiti njihovo trajanje.

Rule 10

Uklonite svoju šminku svake večeri

Da biste omogućili svojoj koži da diše, osnovno je potpuno očistiti lice svake večeri da biste uklonili šminku i dnevne nečistoće koje onemogućuju disanje kože. Za osetljivu kožu, preporučuje se mleko za čišćenje ili micelirni rastvor.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles