Zlatna pravila

10 saveta za negu kože tela

Img_10 saveta za negu kože tela

Lepa, zdrava koža zahteva svakodnevnu negu. Poštovanjem zlatnih pravila nakon svakodnevnog tuširanja, na odmoru, tokom hladnih zimskih meseci... omogućićete svojoj koži da bude mekša, gipkija i da zrači lepotom!

Bakgrund

Štitim svoju kožu od sunca

Kako biste svoju kožu održavali zdravom, ne izlažite se suncu bez zaštite. Nanesite kremu za zaštitu od sunca sa zaštitnim faktorom prilagođenim Vašem tipu kože. Redovno ponavljajte nanošenje kreme. Takođe, strogo preporučujemo da se ne izlažete suncu tokom poslepodnevnih sati kada je zračenje najjače.

Rule 2

Koristim isključivo blaga sredstva za pranje

Da li je Vaša koža suva, posebno nakon tuširanja? Vrlo je važno da svakodnevno koristite blage proizvode, bez sapuna, za pranje. Ako upotrebljavate proizvode koji su agresivni za kožu, Vaša koža može postati izrazito suva i neudobna. Najbolji proizvodi koje možete odabrati jesu proizvodi bogati lipidima.

Rule 3

Tuširajte se!

Tuširanje je bolje za kožu od kupke koja može isušiti kožu. Vodite računa o tome da je voda mlaka, pre nego vruća. Za ljubitelje kupke napominjemo da kupka nije loša ako se koristi s vremena na vreme ali, nastojte ne ostajati u vodi predugo!

Rule 4

Umetnost nežnog tapkanja moje kože

Pre nego što izađete iz tuša, dobro isperite čitavo telo kako biste uklonili sve tragove sredstva za pranje. Nakon toga, brzo sušite telo tako što ćete peškirom nežno tapkati kožu na nogama, prsima, rukama, itd. Nipošto NE trljajte kožu grubim potezima peškira kako biste je osušili.

Rule 5

Svakodnevno hranim svoju kožu

Hidratacija kože Vam mora postati svakodnevna navika! Nakon što ste kožu osušili nežnim tapkanjem peškirom po telu, na telo nanesite odgovarajuću kremu kako biste nahranili svoju kožu. Na ovaj način ćete obnoviti hidrolipidni film koji prekriva epidermis. Ne zaboravite da SVI TIPOVI KOŽE zahtevaju hidrataciju!

Rule 6

Kada je napolju hladno, nosim toplu odeću

Jeste li primetili da je Vaša koža naročito osetljiva tokom zimskih meseci? Hladno vreme, kao i vetar i sunce, isušuju kožu i čine ju neprijatno zategnutom i bockavom. Čim temperature padnu, toplo se obucite. I ne zaboravite da zaštitite ruke!

Rule 7

Pijem puno vode

Za lepu kožu, Vaše telo zahteva dovoljne količine tečnosti. Pijte puno vode, tj. otprilike osam čaša dnevno. Čaša vode kada se probudite, čaj za doručak, mineralna voda tokom dana, biljni čaj uveče... Na ovaj način ćete lako zadovoljiti dnevne potrebe za unosom tečnosti!

Rule 8

Jedem zdrave, dobro uravnotežene obroke!

Zdrava, dobro uravnotežena ishrana je dobra za Vaš organizam, ali i za Vašu kožu. Svakoga dana treba jesti pet vrsta voća i povrća koji su bogati antioksidantima. Na taj način ćete održavati lepu, zdravu kožu.

Rule 9

Za lepotu je potreban dobar san

Nakon dobrog sna Vaša koža će sijati zdravljem! Kako bi ostala zdrava, Vašoj koži je potreban određen broj sati sna: 7, 8, 9 sati... Zapravo, potreba za snom određena je genima.

Rule 10

Prestanite sa pušenjem!

Pušite li? Pušenje je vrlo loše za Vašu kožu. Ono koži oduzima sjaj i uzrokuje njeno ubrzano starenje. Ne mislite li da je to dovoljan razlog da ugasite poslednju cigaretu?

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles