Zlatna pravila

10 zlatnih pravila koja će Vam pomoći u svakodnevnoj nezi Vaše kože

Img_10 zlatnih pravila koja će Vam pomoći u svakodnevnoj nezi Vaše kože

Neke navike su osnovne za negovanje kože i za blistav izgled cele godine. Bez obzira na tip Vaše kože, ovde je 10 osnovnih navika!

Rule 1

Specifična nega za svaki tip kože

Da biste negovali i poštivali svoju kožu, prvo i najbitnije, odaberite proizvod specijalno namenjen Vašem tipu kože. Suva koža nema iste potrebe kao masna koža

Rule 2

Posebnu pažnju obratite na nežna područja

Neki delovi Vašeg lica (područje oko očiju, usana, itd.) imaju posebno tanku i nežnu kožu. Potrebna im je specijalna nega, posebno oko očiju i usana. Ti delovi lica su osetljiviji i zaslužuju posebnu pažnju.

Sammenheng

Nežno čišćenje

Briga za osetljivu kožu počinje sa uklanjanjem šminke. Kako Vaša koža ne bi bila pod stresom i da biste poštivali njenu prirodnu ravnotežu, koristite pH neutralna sredstva za skidanje šminke, specijalno formulisana za nežno čišćenje kože.

Rule 4

Oči: osetljivije područje

Područje oko očiju je deset puta nežnije nego ostali delovi kože lica. Odaberite specifičnu rutinu uklanjanja šminke sa tog područja.

Rule 5

Eksfolijacija je nužna

Koristite prikladan piling tretman jednom do dvaput nedeljno. Mora biti efikasna, a ipak nežan i da poštuje kožu. Odaberite pH neutralni piling proizvod koji izvrsno omekšava i čisti kožu, istovremeno poštujući njenu prirodnu ravnotežu.

Rule 6

Hidratacija je osnovna

Dermis je sačinjena od 70% vode, a epidermis od 15%. Da biste sačuvali vlažnost kože, važno je odabrati dnevne hidratantne proizvode za negu kože koji uravnotežuju nivo vode unutar kože. Takođe, redovno možete koristiti hidratantnu masku, uklanjajući višak termalnom vodom.

Rule 7

Bolje hipoalergena šminka

Da biste izbegli rizik od alergija na proizvode koji nisu prilagođeni Vašoj koži, odaberite hipoalergenu šminku specijalno formulisanu da zadovolji potrebe svih tipova kože i očiju, čak i osetljive kože.

Rule 8

Zaštita od sunca

Bez obzira na godišnje doba, odaberite proizvode za dnevnu negu koji uključuju solarne filtere. Oni smanjuju štetne uticaje sunca koji ubrzavaju starenje kože.

Sammenheng

Čuvajte se spoljnih faktora

Zagađenje, dim cigarete, stres... Sve ovo ima štetne efekte na kožu. Pre izlaska iz kuće koristite proizvode za negu kože da zaštitite svoju kožu od tih dnevnih uticaja i potpuno očistite svoju kožu kada se vratite uveče kući.

Rule 10

Ne zanemarite usne

Svaki put kad osetite potrebu, koristite obnavljajuću kremu za usne. Ne oklevajte da ponovite nanošenje, na to posebno nežno područje, često koliko je potrebno.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles