Zlatna pravila

5 koraka lepote za negu Vaše kose

Img_5 koraka lepote za negu Vaše kose

Za očuvanje lepe i zdrave kose usvojite svakodnevne korake za negu kose. Vaša kosa i vlasište zahtevaju posebno nežnu negu!

Rule 1

Prava temperatura vode

Pri pranju kose pripazite da je voda dobre temperature -  trebala bi biti mlaka kako ne bi bila gruba prema vlasištu. Potrebno je i temeljno isprati kosu nakon pranja kako ne bi na njoj ostali tragovi šampona ili nege za kosu.

Rule 2

Veoma nežni proizvodi za negu kose!

Pretopli vazduh u fenu i pranje kose agresivnim šamponima oštećuju je i čine krhkom. Koristite nežni šampon koji neće oštetiti vlasište, a vazduh u fenu neka ne bude pretopao.

Sammenheng

Dozvolite kosi da diše!

Vaša kosa treba disati. Ne nosite je vezanu satima. Alternativa: pustite kosu i nosite je tako neko vreme pa je potom opet nosite vezanu. I ne nosite kacige, kape ili šešire tokom dužih vremenskih perioda.

Rule 4

Masirajte vlasište

Masaža nije namenjena samo telu, može biti od velike koristi za Vašu kosu. Kad je operete, masirajte vlasište 2-3 minute bez agresivnog trljanja. To će podstaknuti cirkulaciju i opustiti vlasište.

Rule 5

Izbegavajte stres!

Briga o kosi podrazumeva i brigu o Vama! Izbalansirana ishrana, redovno vežbanje i dovoljno sna neophodni su za lepu kosu. Krenite na jogu ili sofrologiju kako biste uklonili štetan stres iz Vašeg života!

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles