Zlatna pravila

5 saveta za šminkanje osetljive kože

Img_5 saveta za šminkanje osetljive kože

Imati osetljivu kožu ponekad se posmatra kao dvostruka kazna: ona je hiperreaktiva i šminka nije dozvoljena. Ali ipak, ovo svakodnevno zadovoljstvo, ne treba da bude zabranjeno, ne čak ni za najkrhkiju kožu. Baš naprotiv, ona može da neutrališe crvenilo, da poboljša izgled reakcija na koži i da zaštiti kožu od spoljašnjih agresivnih faktora. Pod uslovom da ispratite ovih nekoliko jednostavnih koraka.

Pravilo 1

Probajte proizvode pre nego što ih kupite

1. Regles d'or_illu 1

Osetljiva koža reaguje na faktore koje ,,obična" koža najčešće dobro podnosi. Zbog toga je važno da, pre nego što kupite proizvod, napravite test na malom delu svog lica. Ako se ništa neprijatno ne dogodi u roku od 24 sata od nanošenja, vesti su dobre - pronašli ste pravi proizvod za sebe!

Pravilo 2

Izbegavajte alergene

1. Regles d'or_illu 2

Kada birate šminku za osetljivu kožu, morate biti posebno obazrivi! Spisak sastojaka za Vas ne sme biti tajna. Budite sigurni da proizvod zadovoljava sve kriterijume bezbednosti, posebno u domenu hipoalergenosti i dermatoloških testova. Takođe, setite se da potražite reči: ,,testirano na nikal", koje ukazuju na to da je proizvod formulisan tako da je sadržaj nikla minimalizovan, a tako i rizik od alergijskih reakcija.

Pravilo 3

Fokusirajte se na najbolje saveznike

1. Regles d'or_illu 3

Vaša osetljiva koža nema samo neprijatelje, pa je zato vrlo važno da upoznate njene saveznike! Što se tiče šminke, birajte onu koja je hipoalergena, nemasna i nekomedogena, a čije su formule bogate hidratantnim supstancama i antioksidansima. Pre odaberite lagane teksture koje ne zatvaraju pore i koje dozvoljavaju koži da diše. I na kraju, odlučite se za proizvode koji obezbeđuju zaštitu od spoljašnjih agresivnih uticaja kao što su sunce i zagađenje.

Pravilo 4

Termalna izvorska voda, mudar izbor

1. Regles d'or_illu 4

Prskanje lica La Roche-Posay termalnom izvorskom vodom posle nanošenja šminke će učiniti da ona duže traje dok će istovremeno kožu omekšati, navlažiti i zaštititi zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji minerala i oligoelemenata u ovoj vodi, uključujući i selen koji je priznat po svojim antioksidativnim efektima.

Pravilo 5

Vodite računa o svojim proizvodima i oni će uslugu uzvratiti

1. Regles d'or_illu 5

Vaši proizvodi za lepotu brinu o Vašoj koži. Ali da li Vi brinete o svojim proizvodima za lepotu?! Kako biste osigurali da Vam potraju dugo i budu efikasni kao prvog dana, čuvajte ih na hladnom i suvom mestu (dakle kupatilo nije najbolji izbor). Nikada ih ne ostavljajte otvorene i u kontaktu sa vazduhom, a svoje četkice očistite posle svake upotrebe.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles