0
Nazad na laroche-posay.com

Novi prostor za decu posvećen pospešivanju samostalnosti dece sa kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Atopijski dermatitis i odlazak na spavanje

Noć može biti varljiv deo dana. Sa jedne strane, možeš se ušuškati i sanjati o svemu, a sa druge, kada imaš atopijski dermatitis, svrab te može konstantno buditi i bićeš pospana/pospan čitav dan u školi.

Koji je najbolji način da se odmoriš tokom noći?

Img_Atopijski dermatitis i odlazak na spavanje

Imaj odgovarajuću rutinu pre spavanja

Ukoliko se držiš rutine svako veče možeš imati okrepljujuću san. Počni sa kupanjem mlakom vodom. Za pranje koristi sindet i nakon kupanja nanesi balzam. Nakon toga odaberi aktivnost koja te opušta. Na primer, pričanje priče za laku noć ili čitanje. probaj da ne gledaš u ekran pred spavanje jer svetlost ekrana čini da tvoj mozak misli da je jutro.

U krevetu treba biti svež i rashlađen

Pregrevanje je čest uzrok noćnog svraba. Tokom zime, proveri da li je grejanje prejako i ne pokrivaj se previše. Obuci pidžamu naopako da te šavovi ne bi grebali. Tokom leta, spavaj kraj otvorenog prozora i na moraš uopšte da obučeš pidžamu. Rashladi se i neka tvoja koža diše!

v_article06_para02.jpg

Neka ti Stik bude pored kreveta

Čak i pored savršene rutine i pidžame uvek postoji mogućnost da te svrab probudi. Ne paniči! Samo uzmi svoj stik, namaži na mesto koje svrbi u ubrzo će koža biti umirena. Ako ne možeš da zaspiš ponovo pokušaj da čitaš malo ili zatraži šolju mleka.

Noć može biti teška kada imaš atopijski dermatitis. Ali sa odgovarajućom rutinom i malo pripreme, noći mogu biti okrepljujuće i mirne. I zapamti, kada te svrbi, zgrabi Stik!

v_article06_para3.jpg