0
Nazad na laroche-posay.com

Novi prostor za decu posvećen pospešivanju samostalnosti dece sa kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Atopijski dermatitis i sportske aktivnosti

Da li si košarkaš, plesačica ili kung fu majstor? Postoji toliko sportova u kojima možeš da uživaš, a svrab ne sme da stoji između tebe i zabave. Nudimo ti kratak vodič kako da o svojoj koži brineš šampionski.

Img_Atopijski dermatitis i sportske aktivnosti

Prskanje!

Ne postoji ništa poput snalaženja "poput ribe u vodi". Ali ukoliko patiš od atopijskog dermatitisa, moraš da slediš nekoliko jednostavnih pravila kako bi mogao da uživaš u morskoj vodi ili u bazenu. Pre kupanja, nanesi Lipikar Baume AP+. Nakon izlaska iz vode, otuširaj se i ponovno nanesi balzam na područje zahvaćeno atopijskim dermatitisom.

Kompletiraj svoju opremu

Ako igraš fudbal, džudo ili balet...tvoja oprema treba da sadrži posebnu odeću. Sportska oprema je često napravljena od poliestera (pre nego od najboljeg prijatelja vaše kože koji joj dozvoljava da diše, pamuka; saznaj više o tome u delu o adekvatnoj odeći), a to može iziritirati kožu. Uvek nanesi balzam pre nego što obučeš opremu. Nosi pamučnu majicu ispod svega što nije napravljeno od pamuka da bi zaštito/zaštitila kožu.

v_article05_para2.jpg

Ako ne moraš da nosiš posebnu opremu, komotan šorc i majica će biti dobar izbor. Ostaćeš rashlađena/rashlađen, a malo sunca je dobro za kožu sklonu atopijskom dermatitisu. Ako je sunce jako ne zaboravi da naneseš proizvod za zaštitu od sunca svaka dva sata i da nosiš naočare.

v_article-11.jpg

Izbori se sa znojem

Koji god sport da izabereš, uvek se prvo zagrej da se ne bi koža naglo pregrejala jer može da počne da svrbi. Pravi pauze da popiješ vodu i da se rashladiš. Možeš osvežiti kožu Termalnom izvorskom vodom za vreme pauze. Znoj može pogoršati svrab, ako ostane predugo na koži. Isperi znoj mlakom vodom (oko 32°C najduže 5-10 minuta), osuši kožu tapkanjem pamučnim peškirom i nakon toga nanesi balzam.

Ponekad je u redu i ako sediš

Sport i vežbanje su neprocenjivo važni za tvoje zdravlje i sreću, ali ponekad je mudrije da budeš navijač. Evo kada:                                                                
- tokom najtoplijih i najhladnijih dana u godini
- kada ti je koža inficirana
- kada si se previše češala/češao, pa je koža crvena
- kada je atopijski dermatitis veoma izražen (dani kada je svrab izrazito jak)

v_article-494239087.jpg

Tajno oružje u tvom džepu

Koji m god sportom da se baviš, neka ti Stik bude u džepu. Ako svrab počne, zgrabi Stik, namaži se i zaustavi svrab!

Zapamti Krokovo zlatno pravilo: Ne dozvoli da te svrab sputava. Pronađi načine da ga izbegneš! Tako ćeš moći da se fokusiraš na to da postaneš sportski šampion...ili bar dobro da se zabaviš pokušavajući!