Koža Vaše bebe

Čak i ako je fiziologija Vaše kože i kože Vaše bebe ista,
one ipak funkcionišu drugačije.

Dečija koža sklona atopiji: otkrijte rutinu koja menja život

Img_Dečija koža sklona atopiji: otkrijte rutinu koja menja život

Kad beba ima kožu sklonu atopiji, to utiče na celu porodicu, i emotivno i u svakodnevnom životu. Kao pomoć roditeljima i za poboljšanje kvaliteta života naših najmanjih, Laboratorija La Roche-Posay je razvila liniju LIPIKAR za posebne potrebe kože sklone atopiji.

Nepodnošljiv svrab

Veoma suva koža ili koža sklona atopijskom dermatitisu je dermatološko stanje koje se može pojaviti kod dece u uzrastu od 3 meseca. Najčešće se kod dece javlja na licu, ali se može razviti i na naborima kože oko kolena, zglobova i laktova kako rastu.

Suva koža i promene na zaštitnoj barijeri kože su simptomi ovog stanja i olakšavaju prodiranje alergena što uzrokuje svrab koji narušava kvalitet života deteta: poremećaji sna, promene raspoloženja i neprestani osećaj neprijatnosti...Ovi problemi utiču na kvalitet života cele porodice.

Roditelji se često osećaju bespomoćnima suočeni sa ovim stanjem koje uzrokuje toliko neprijatnosti i tegoba na mladoj koži: deca plaču iscrpljena svrabom, postaju razdražljiva i ne mogu da spavaju.

Da li postoji bolji način života sa suvom kožom sklonom atopijskom dermatitisu?

Tokom vremena opada učestalost izbijanja i u 50% slučajeva atopija postepeno nestaje do 5. godine. Kako bi se uspešno nosili sa njom, roditelji moraju znati šta da preduzimaju sa ovom pojavom i kako da brinu o koži njihovih beba i spreče dalja pojavljivanja.

Za sprečavanje upale i svraba koji uzrokuju infekcije dermatolozi i pedijatri često propisuju dermokortikosteroide za lokalnu upotrebu jednom dnevno, po mogućnosti uveče.

Čim lezije nestanu, dermokortikosteroide bi trebalo zameniti emolijensom LIPIKAR Baume AP+ , koji je formulisala Laboratorija La Roche-Posay i koji deluje na razne faktore atopije smanjujući učestalost pojave izrazite suvoće:

  • U trenu umiruje svrab.
  • Obnavlja barijeru kože zahvaljujući kombinovanom delovanju Niacinamida i karite butera u koncentraciji od 20%.
  • Obnavlja ravnotežu i stabilizuje mikrobiom kože.

Za dugotrajan osećaj prijatnosti suve kože sklone atopiji bebe odaberite jedan prozvod i držite ga se. Nema potrebe koristiti više proizvoda u istom periodu ili slojevito. Ako odaberete  LIPIKAR Baume AP+ ciljano delujete na primarne faktore kože sklone atopiji.

Posebnu pažnju obratite na kupanje Vaše bebe.

Za dopunu i optimizaciju rutine nege kože Vaše bebe posebnu pažnju obratite na kupanje i čišćenje njihove kože:

  • Koristite vrlo blag gel bez sapuna kao što je  LIPIKAR Syndet AP+ primeren za krhku kožu Vaše bebe.
  • Radije je tuširajte mlakom vodom umesto da je kupate u pretoploj vodi.
  • Nakon pranja temeljno osušite kožu nežno tapkajući. To pomaže boljem upijanju aktivnih sastojaka  iz emolijensa.