Koža Vaše bebe

Čak i ako je fiziologija Vaše kože i kože Vaše bebe ista,
one ipak funkcionišu drugačije.

Hidratacija kože Vaše bebe - ključni korak

Dobro hidrirana koža je mekša i bolje zaštićena od spoljašnjih uticaja. Isto važi i za kožu Vaše bebe. Kako bismo je očuvali i zaštitli spoljašnjih štetnih uticaja, važno je kombinovati pravu rutinu i dobro odabrano hidratantno sredstvo.

Koža koja je prirodno manje hidrirana

Iako je bebina koža iste građe kao koža odraslih, potrebna joj je dodatna pažnja pošto još nije razvila iste funkcije i odlike. Bebine znojne žlezde ne funkcionišu u potpunosti sve do 10. godine starosti što može rezultirati nepravilnom hidratacijom, većom osetljivošću na spoljašnje agresivne uticaje i osetljivošću na iritanse.

Koža Vaše bebe posebno je osetljiva zbog čestog kupanja i promena pelena tokom dana što je čini sklonijom isušivanju, iritacijama i suvoći. Sve te pojave oštećuju barijeru kože.

Za osećaj prijatnosti Vaše bebe i zaštitu njene kože od spoljašnjih agresija važno je svakodnevno hidrirati lice i telo primerenim proizvodom koji je istovremeno efikasan i nežan.

Lipikar proizvodi: proizvodi po meri male dece i beba

Laboratorija La Roche-Posay posvećena je osetljivoij koži i formulisala je LIPIKAR liniju hidratantnih proizvoda koji zadovoljavaju posebne zahteve hidratacije kod beba:

  • 1LIPIKAR Fluide je koncentrisana hidratantna umirujuća formula koja poštuje integritet kože beba pri svakodnevnoj upotrebi.

Preporuke

Umasirajte laganim, kružnim pokretima LIPIKAR Fluide u kožu: osim što hidrira kožu Vaše bebe, masaža pruža dugotrajan osećaj prijatnosti.

  • 2LIPIKAR Baume AP+ je posebno formulisan da zadovolji potrebe  vrlo suve kože sklone atopiji. Odlike kože sklone atopiji su pojava crvenih fleka i svraba kao i jaka suvoća koja utiče na kvalitet života bebe. U jednom jednostavnom koraku LIPIKAR Baume AP+ hrani, umiruje i pomaže kod obnove  barijere kože. Balzam deluje tako što proređuje periode jake suvoće i obnavlja osećaj prijatnosti i blagostanja.

Preporuke

Nanesite LIPIKAR Baume AP+ujutru i uveče nakon kupanja ili pranja bebe kako bi se aktivni sastojci lakše upili u kožu.

Za završetak rutine nege kože Vaše bebe koristite LIPIKAR Syndet AP+,vrlo blag gel bez sapuna koji poštuje osetljivost i krhkost bebine kože.