Koža Vaše bebe

Čak i ako je fiziologija Vaše kože i kože Vaše bebe ista,
one ipak funkcionišu drugačije.

Beba u centru pažnje: 4 saveta za nežnu i prijatnu kupku

Img_Beba u centru pažnje: 4 saveta za nežnu i prijatnu kupku

Kupanje bebe je jedan od glavnih koraka u njenoj dnevnoj nezi i higijeni. Vreme za kupanje je posebno vreme povezivanja i zajedništva što podstiče bebino blagostanje.

Jedna kupka na dan na pravoj temperaturi

Kupka ne sme biti niti pretopla, što isušuje kožu, niti prehladna što je može učiniti neprijatnom. Kupajte bebu  5-10 minuta na temperaturi od 37°.

Nežno, prilagođeno sredstvo za čišćenje

Uobičajeni sapun ima visok pH i jaku moć čišćenja koja može promeniti hidrolipidni film kože.  Iz tog razloga je Dermatološka laboratorija La Roche-Posay formulisala  LIPIKAR GEL LAVANT, gel za pranje koji nežno čisti i štiti kožu Vaše bebe istovremeno čuvajući njen pH.

Preporuke

Dermatološka laboratorija je formulisala proizvode koji zadovoljavaju potrebe vrlo suve atopiji sklone kože. Najpre dodajte nekoliko kapi  LIPIKAR ulja za pranje u kupku za zaštitu kože bebe. Potom isperite bebinu kožu gelom LIPIKAR Syndet AP+, "sapunom bez sapuna" koji čisti vrlo suvu kožu bez isušivanja.

Koristite vrhove prstiju

Za nežnije pranje i što manje trenja koristite vrhove prstiju pri pranju bebe za poseban trenutak bliskosti.

Nežno sušenje

Nežno tapkajte kožu čistim peškirom tokom sušenja posebnu pažnju obraćajući na nabore kože kako biste izbegli vlažna područja koja bi mogla oslabiti epidermis.