Koža Vaše bebe

Čak i ako je fiziologija Vaše kože i kože Vaše bebe ista,
one ipak funkcionišu drugačije.

Koža bebe: koža koja je izložena jakim agresivnim uticajima

Iako je iste građe kao i koža odraslih, koža bebe je ranijivija i  osetljivija na spoljašnje agresije. Kako bismo bebi osigurali prijatan osećaj i blagostanje, važno je na jednostavan način kombinovati primerenu rutinu i dobro odabrane proizvode.

Jednostavna dnevna rutina za bebin osećaj prijatnosti

Bebinu kožu trebala čistiti i hidrirati svakoga dana. 10-minutna kupka svakoga dana u vodi ne toplijoj od 37°C dovoljna je za čišćenje dečje kože.

Preporuke

Ako je koža Vaše bebe normalna, koristite LIPIKAR GEL LAVANT, gel za pranje koji nežno čisti kožu zahvaljujući svojoj veoma nežnoj formuli bez sapuna. Za suvu, atopiji sklonu kožu dodajte par kapi LIPIKAR ulja za pranje u kupku za zaštitu kože bebe. Potom operite bebinu kožu gelom LIPIKAR Syndet AP+,"sapunom bez sapuna" koji čisti vrlo suvu kožu bez isušivanja.

Nakon pranja, kožu bebe bi trebalo pažljivo osušiti pre nanošenja primerenog hidratantnog proizvoda poput LIPIKAR FLUIDE. Namenjen je suvoj koži i nežno hidrira i umiruje kožu Vaše bebe. Za hidrataciju i umirivanje kože Vaše bebe umasirajte kremu kružnim pokretima u kožu.

Za suvu, atopiji sklonu kožu odaberite LIPIKAR Baume AP+ koji umiruje kožu, ali i vraća osećaj prijatnosti i umiruje napade jake suvoće.

Obratite pažnju na bebinu guzu

Guza Vaše bebe provodi dane i noći u vlažnom, kiselom okruženju pošto je izložena urinu i stolici.  Za sprečavanje pelenskog osipa operite guzu Vaše bebe sredstvom koje se ne ispira ili čistom vodom. Obavezno je osušite pre nego što nanesete zaštitnu kremu nakon svake promene pelene.

Preporuke

Očistite guzu Vaše bebe Lipikar Syndet AP+, gelom za pranje. Njegova vrlo nežna formula čisti i umiruje kožu.

Vrlo viska UV zaštita

Pedijatri i dermatolozi preporučuju da se deca mlađa od 3 godine ne izlažu direktnom suncu jer je njihova koža osetljivija na UV zrake. Čak i ako nisu direktno izložena, potrebno ih je zaštititi od dugih UVA zraka koji mogu prodreti u kožu čak i kad su u hladovini.

Preporuke

Formula novog ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS SPF 50 +, losiona za bebe iz Dermatološke laboratorije La Roche-Posay je nežna, sigurna i efikasna i pruža vrlo visoku zaštitu od UV zraka, čak i u slučaju indirektnog izlaganja. Njegova obavijajuća tekstura hidrira i hrani kožu Vaše bebe za optimalnu zaštitu.