#Be5 – jer ja sam čista petica!

Img_#Be5 – jer ja sam čista petica!

U ekskluzivnom intervjuu, pitali smo doktorku Nevenku Dokmanović dr. med. spec. dermatologije zašto voli svoj život i zbog čega se oseća dobro u svojoj koži te koje savete u nezi kože želi da podeli sa čitateljkama.

5 RAZLOGA ZBOG KOJIH SE DOBRO OSEĆAM U SVOJOJ KOŽI I KOJI ME ČINE SREĆNOM

clanak slika

1. Porodica je uvek bila najvažniji segment u mom životu. Vreme koje provodim sa decom, njihov smeh, glas i zagrljaji su nešto što me resetuje i čini sve smislenim. Uživam gledajući njihovo odrastanje i dok ja njih učim životu, oni nisu ništa manji učitelji meni.

2. Raditi posao koji voliš čini ga upravo najlepšim i najlakšim poslom na svetu. Najveća sreća je u porukama koje svakodnevno dobijam od zadovoljnih pacijenata, koje me ozare i posle skoro 20 godina rada kao dermatolog. Naravno i divni saradnici u mojoj ordinaciji, čine da pevam i kad dolazim ali i odlazim sa posla.

3. Putovanja su moja strast i skoro da ne postoji deo sveta u kome nisam bila. Nova iskustva, novi ljudi i prostori, zajedno sa istorijom koju nose me ispunjavaju u potpunosti.

4. Estetika je nešto što određuje moj životni put. Zato, osim mog posla, intenzivno se bavim estetikom uređenja svog životnog prostora, svoje ordinacije ali i prostora koji je moj beg u prirodu. Raditi i živeti, a i odmarati u estetski savršenom prostoru je nešto što me ispunjava.

5. U mojim godinama prijatelji su malobrojni ,ali su svi neprocenjive ličnosti. Taj filter različitih životnih situacija, meni je doneo sreću da uživam sa ljudima koji se raduju mojoj sreći, a ja njihovoj.

5 SAVETA ZA PACIJENTE DOKTORKE NEVENKE DOKMANOVIĆ, DR. MED. SPEC. DERMATOLOGIJE: KOME PREPORUČUJE HYALU B5 SERUM?

clanak slika

1. Hijaluronska kiselina je veliki molekul i glavni sastojak našeg vanćelijskog matriksa. Njena glavna i magična osobina jeste da samo jedan molekul privlači i zadržava do 1000 molekula vode. Otuda i njena osnovna funkcija – hidratacija. Upravo nam hijaluron daje koži mladalačku jedrinu, hidriranost i tonus. Ovaj molekul je moćan i u borbi sa oksidativnim stresom, tako da je bitan faktor u sprečavanju starenja kože.

2. Koncentracija HA u koži je stabilna do 25 godine, kada počinje njen pad. U 35. godini njena koncentracija pada na 80%, u 55. godini na 40 %, da bi od 70. godine taj nivo ponovo postao stabilan i ne menja se, ni posle 100. godine, ali je na svega 15%. Što u naučnom smislu znači, da starenje kože, kao i naša prevencija istog, počinje već u 25. godini.

3. U dermatološkoj ordinaciji, stimulisanje produkcije HA se radi na nekoliko načina. Jedan od omiljenih je mezoterapija, kada osim hijalurona u koktelu, koji se aplikuje pomoću sitnih iglica u kožu, možemo dodati i preparate kao što su Vitamin C, oligoelementi, kolagen, elsatin i slično. Dalje, određeni laseri takođe mogu stimulisati produkciju hijalurona, bilo da su oni frakcioni ablativni ili neablativni (sa ili bez uklanjanja površinskog -epiderma- sloja kože). Direktna aplikacija čistog hijalurona u tretmanu poznatog kao – biorevitalizacija, značajno doprinosi obnavljanju zaliha HA u koži i njenom podmlađivanju. Pored svega, preporuka dermatologa je upotreba preparata u kućnoj nezi, što dodatno poboljšava efekte intervencija u samoj ordinaciji.

4. Većina preparata koji sadrže hijaluronsku kiselinu su potpuno bezbedni za pacijente sa osetljivom kožom. Njima, kao dermatolog, u prvoj liniji preporučujem upravo upotrebu HA, jer je takva koža najčešće i dehidrirana i izgleda starije, pa joj je pre svega potrebna super hidratacija, koja se ovim preparatima postiže.

5. Hyalu B5 serum preporučam pacijentima koji su uradili bilo kakav dermatološki tretman u ordinaciji, od običnog medicinskog čišćenja lica, preko pilinga, mezoterapije, biorevitalizacije, dermorolera i lasera. Onima koji imaju vidne bore, gubitak sjaja i svežine kože, pacijentima sa dehidriranom, suvom i osetljivom kožom, ali i onima čija je masna koža podvrgnuta nekim od invazivnih terapija.


HYALU B5 SERUM
DERMOKOZMETIČKA NEGA PROTIV BORA ZA PUNOĆU OSETLJIVE KOŽE

clanak proizvod slika

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles