Fokus na...

Korektivna šminka

Img_Korektivna šminka

Određene nepravilnosti na koži žene doživljavaju kao pravi estetski hendikep. Za prekrivanje ovih nepravilnosti dermatolozi danasmogu da preporuče rešenje: korektivna šminka za ten.

Simptomi

Povećana potreba za visokom tolerancijom, visokopokrivajućim puderom

U bilo kom dobu, žena može biti suočena sa trajnim nepravilnostima kože ili privremeno osetvljivom kožom. Postoje brojne manifestacije nepravilnosti: od sitnih nesavršenosti, poput ožiljaka od akni ili tamnih krugova, do većih estetskih problema poput angioma i vitiliga. U ovim slučejevima osnovno je da Vam je potreban dermatolog. Lekar će dati terapiju za patologiju i preporučiti visoko tolerantnu šminku sa visokim stepenom prekrivanja.

Izvori

Poseban slučaj: nakon estetskih zahvata

U vreme kada estetske procedure postaju sve češće žene traže bezbedne efikasne proizvode. U zavisnosti od vrste procedure, koja može trajati nekoliko dana ili nekoliko nedelja, žene traže efikasan način da prekriju crvenilo izazvano laserom ili injekcijam aprotiv bora. Pokrivajuća šminka ostaje jedna od najboljih opcija. Osim prekrivanja, formulisana je tako da ispunjava kriterijume visoke tolerancije i ne umanjuje dejstvo proizvoda za tretiranje kože nakon procedure.

Tretmani

Jednostavna navika šminkanja za vraćanje samopouzdanja

Procenat pigmenata u puderima koji prekrivaju je značajno viši nego u tradicionalnoim puderima i obično iznosi od 25 do 30%. Ova vrsta šminke pruža veću pokrivenost i pouzdanost i omogućava da efikasno i dugotrajno prekrijete sve nedostatke. U suštini, različite boje omogućavaju optimalnu pokrivenost za sve vrste nesavršenosti: žuta neutrališe plavičaste nepravilnosti (tamne krugove, itd.), a zelena umanjuje crvenilo. Sve ovo bez efekta maske: formule ovih pudera sadrže specifične prečišćene pigmente. Teksture, bilo tečne ili kompaktne, ostaju izuzetno lagane, jednostavne i fine. Ne guše kožu, lako se razmazuju i prilagođavaju se da bi prekrile nepravilnosti, a pritom ne opterećuju kožu.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles