3 pitanja za stručnjaka

I osetljiva koža može biti lepa

Img_I osetljiva koža može biti lepa

Često povezana sa neuglednim simptomima (dehidratacija, suvoća, crvenilo, flekice), osetljiva koža može biti lepa dokle god njena nega ostane prioritet.

Context

Hidratacija je esencijalna, bez obzira na Vaš tip kože.

Ne—hidratacija tj. snabdevanje vodom, je esencijalno za zdravlje pa tako i za lepotu svake kože, bez obzira na njen tip. Međutim, nema svaka koža podjednake potrebe za hidratacijom. Suva koža, ne samo da mora da bude hidrirana, ona mora biti i nahranjena korišćenjem proizvoda za negu koji su bogati masnim supstancama. Što se tiče mešovite, masne i kože sklone aknama, njima su potrebne lagane emulzije ili gelaste teksture. Pravilna hidratacija kože kod ovih tipova čak ujednačava sekreciju sebuma. Ovo je važno jer je dehidrirana koža mnogo krhkija i funkcionisanje njene zaštitne barijere je nepravilno. Kada se suoči sa napadima, mešovita, masna i koža sklona aknama produkuje više sebuma i zbog toga postaje sjajnija.

Da li su osetljiva koža i šminka nekompatibilne?

Šminka nije zabranjena, ali pod uslovom da odaberete prave proizvode.

Osetljiva koža često loše reaguje na uticaje koji se obično dobro podnose. Posebno na one koji mogu biti okidač reakcija na koži, kakvi su alkohol, veštački mirisi, veštačke boje, itd. Šminka nije zabranjena, ali pod uslovom da koristite proizvode koji su blagi prema osetljivoj koži. Šminka mora biti takva da hidrira kožu, da je štiti, kao i da bude hipoalergena, nemasna i nekomedogena. Što se tiče tekstura, može biti vrlo fluidna leti i kompaktnija i sa većom moći pokrivanja zimi. I na kraju, od izuzetne važnosti je da šminku svaki dan uklanjate pomoći proizvoda posebno formulisanog za osetljivu kožu kao što su mleko ili micelarna voda.

Da li je koncept BB kreme prilagođen osetljivoj koži?

BB krema, koncept savršeno prilagođen potrebama osetljive kože.

Mogli bismo ići toliko daleko i reći da je ovaj koncept posebno prilagođen baš za osetljivu kožu. BB ili ,,blemish baume" kremu je osmislila dr Christine Schrammek, nemački dermatolog, kao proizvod za upotrebu posle estetskih medicinskih procedura kao što su piling i laser, zbog svojih obnavljajućih, umirujućih, zaštitnih i korektvnih osobina.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles