0
test Fb connect

INFORMACIJE O ATOPIJI

Predanost kompanije La Roche-Posay

Saradnja sa dermatolozima
Više od 30 godina kompanija La Roche-Posay sarađuje sa dermatolozima širom sveta kako bi stvorila proizvode za negu kože i šminkanje koji zadovoljavaju njihove potrebe i zahteve. Podržavamo ih u njihovom usavršavanju i ulozi osobe koja se svakodnevno brine o pacijentima nizom inicijativa koje uključuju edukativne radionice za pacijente i dane prevencije od raka kože.

La Roche-Posay. Preporučen od strane 25 000 dermatologa.

Sa porodicama

  • Podržavajući edukacije, kao što su škole atopije ili škole nanošenja kreme koje se sviđaju i deci i odraslima, nadamo se da ćemo doprineti boljem razumevanju bolesti i dostupnih tretmana. U 23 države nalazi se 80 škola. Načela terapeutskog obrazovanja razvila su se na temelju razgovora sa drugim pacijentima i njihovih iskustava, znanja i stručnosti kako bi se bolje borili sa bolešću.
  • Više od 415 000 pacijenata prošlo je tretman u termalnom centru kompanije La Roche-Posay od 1905. (8000 pacijenata godišnje).
  • Godine 2011. u nekoliko država su uspostavljena partnerstva sa udruženjima pacijenata sa kožnim bolestima.

Na primer, u Kanadi gde je više od 25% dece obolelo od ekcema, program „100 porodica” je platforma na kojoj se dele iskustva na društvenim mrežama. Roditelji godinu dana koriste proizvode La Roche-Posay prilagođene koži sklonoj atopiji kako bi procenili poboljšanje kvalitete života malog pacijenta.

Za istraživanje

  • Krajem 2010. brend je obuhvatio više od 600 epidemioloških i opservacijskih kliničkih ispitivanja.
  • Tim lekara je posvećen trenutnoj analizi kablovskih potrošača u 26 zemalja.
  • Fondacija La Roche-Posay dodelila je 131 stipendiju u dermatologiji - od svog osnivanja 1995. godine.

škola atopije

Radionice o atopiji za podršku porodicama

Radionice o atopiji održavaju se u bolnicama za odrasle i decu sa atopijskim dermatitisom kao oblik terapeutske edukacije. Nadgledaju ih zdravstveni radnici - medicinske sestre, pedijatrijske medicinske sestre, lekari i psiholozi - koji pomažu pacijentima da ne preteruju, da bolje razumeju i da se bolje nose sa bolešću na svakodnevnoj bazi.

Tako oboleli postanu svesni sopstvenih mogućnosti da poboljšaju svakodnevni život i podstaknu veru u tretman i brigu o svom stanju koje se ne leči uvek pravilno. Pacijenti takođe mogu izraziti svoje nezadovoljstvo zbog reakcija drugih ljudi, da nauče prave načine za ublažavanje bola i svraba i da razumeju bolest i tretman.
Upoznavanjem bolesti obolela osoba može da nauči kako skladnije da živi sa njom.

Škole atopije nude mesto susreta na kojem svako može pronaći obolele osobe poput sebe. Mogu podeliti svoja iskustva i probleme, mogu imati koristi od podrške i razgovarati sa zdravstvenim radnicima. To je mesto na kome ljudi nauče da se oslobode i izvuku iz izolacije, kao i da pobede osećaj izopšenosti.

80 škola atopije širom sveta

Lipikar, adekvatna linija proizvoda

Odaberite teksturu Lipikar za svoju atopijsku kožu

Koji LIPIKAR proizvodi za negu kože su pravi za vas?

BEBE

Fokusirajte se na Balzam AP+ i Sindet ili ulje za čišćenje: ovi proizvodi visoke tolerancije prošli su posebna testiranja kako bi se osigurala veća sigurnost.

DETE / ODRASLA OSOBA

Nega kože
Tokom faza pogoršanja, zbog svraba i češanja, ili kada je koža izrazito suva, Lipikar Baume AP+ pomaže u obnovi zaštitnog sloja kože i umiruje svrab i smanjuje češanje.

Tokom remisije, osobe sa suvom kožom mogu izabrati mleko za telo ili balzam AP+ uz mogućnost da  proizvode naizmenično upotrebljavaju, u zavisnosti od svojih potreba određenog dana ili godine.

Higijena
Lagani ili kremasti: izbor proizvoda za čišćenje stvar je ličnog ukusa.
Korisno je znati: sindeti i ulja najprikladniji za netolerantnu kožu (smanjena opasnost od reagovanja).

Pregled u bolnici
Kako se nanosi emolijens

25 godina iskustva u lečenju atopijske suve kože

Kompanija La Roche-Posay stvorila je liniju LIPIKAR pre 25 godina. To je linija proizvoda za negu suve kože tela za bebe, decu i odrasle, dokazano efikasnost u brojnim kliničkim ispitivanjima, čime je postala vodeća linija na tržištu emolijensa.

Tolerancija i efikasnost: naši prioriteti

Tolerancija nije pitanje kompromisa
La Roche-Posay preporučuje 25 000 dermatologa širom sveta sa dobrim razlogom: svi Lipikar proizvodi su hipoalergeni i testirani na alergijskim, atopijskim i reaktivnim kožama uz dermatološki nadzor. U slučaju jedne jedine reakcije proizvod se vraća i menja se formula

Kozmetovigilancija na visokom nivou
Neprestanu analizu povratnih informacija potrošača sprovodi tim lekara koristeći bazu podataka koja se svakodnevno obnavlja u 26 zemalja.

Dosledno dokazana efikasnost
Do kraja 2010. sprovedeno je više od 600 epidemioloških i opservacijskih kliničkih ispitivanja.

Samo osnovni sastojci, kako bismo proizveli sigurniji proizvod

Jednostavne formule
Kao i uvek, sastojci i konzervansi svedeni su na minimum.

Sigurnije pakovanje
Inovacije u pakovanju smanjuju potrebu za konzervansima. Materijali za pakovanje koji su u dodiru sa proizvodom posebno su odabrani jer su bezopasni (nema premeštaja aditiva, bisfenola A, ftalata i teških metala).