0
Nazad na laroche-posay.com

Novi prostor za decu posvećen pospešivanju samostalnosti dece sa kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Imaš atopijski dermatitis? Ne češi se!

Da li ti je ikada rečeno da se ne češeš? Ali, što ti više govore da to ne radiš, ti sve više želiš, zar ne? Osećaj je dobar i oslobađa od svraba, bar neko vreme. Pa, zašto ti se onda stalno govori da se ne češeš?

Img_Imaš atopijski dermatitis? Ne češi se!

Zapravo, češenje izaziva više problema nego što pomaže. Kada se češeš, tvoji nokti povređuju kožu i koža postaje upaljena (crvena i uznemirena). I pogodi šta? Sve više svrbi. Dakle što se više češeš, sve će te više svrbeti i svrab će se pogoršavati...I tako upadaš u zamku češenja i svraba!

Šta možeš da uradiš umesto toga? Nešto moraš preduzeti- svrab je nepodnošljiv! Kada osetiš potrebu za češenjem, prvo uzmi svoj Stik. Premaži Stikom gde te svrbi i svrab će proći, ali bez oštećivanja kože kao noktima. Ovo je brzo rešenje bez neželjenih posledica koje izaziva češenje. Osećaćeš se bolje za 2 sekunde, obećavamo.

Sledeći savet za spas od svraba je skretanje pažnje. Ruke vole da budu upošljene, dakle daj svojim rukama zadatak! Igraj se sa društvom, pravi nešto kreativno ili možeš da crtaš i bojiš. Ako su ti ruke zauzete, zaboravićeš na svrab!

v_article-1.jpg

Još jedan mudar savet da se izbegne zamka češanja i svraba zove se Mindfulness. Da li si čula/čuo za to? Zamoli roditelje ili nastavnike da ti pomognu da saznaš ili preuzmi aplikaciju. Suština je da se ućutkaju svi ti glasovi u glavi koji govore “češi! češi! češi!“ i da naučiš da pročistiš misli...da bi mogla/mogao da razmišljaš o lepim stvarima :) .

v_article-102766612.jpg

I ne zaboravi, iako je osećaj dobar, češenje je jedan od najvećih neprijatelja tvoje kože. Što se više češeš, svrab je veći! Tvoj Stik je čarobni štapić za svrab, zgrabi ga! Konačno, pronađi druge načine da zaposliš ruke i skreneš misli. Tako ćeš se brzo rešiti svraba!

v_article-102766612.jpg