#SaveYourSkin

Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Isprobajte, zaštitite se i budite sigurni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu

Izlaganje suncu: maksimalna sigurnost za sve

Činjenica je da nismo svi jednaki kad je o suncu reč: neki tipovi kože imaju viši prag tolerancije od drugih. Ipak, bez obzira na Vaš fototip, prava  zaštita Vas može spasiti od mnogo neprijatnosti.

Vrlo visoka UVA i UVB zaštita

Za maksimalnu svakodnevnu zaštitu od sunca La Roche-Posay osobama sa osetljivom kožom ili kožom sklonom alergiji na sunce preporučuje proizvod koji daje visoku zaštitu od UVA i UVB zraka.

UVB kao Burn (opekotine)

UVB zraci su oni koje prouzrokuju opekotine. Svetli tipovi kože su na njih osetljiviji i jače reaguju pa je potrebno koristiti visok zaštitni faktor poput SPF 50+ pri svakom izlaganju suncu. Sa druge  strane, tamniji tipovi kože prirodno su bolje zaštićeni i mogu da koristie SPF 30 u vreme umerenog sunčevog zračenja.

Zaštitni faktor odnosi se na trajanje zaštite: što je viši SPF, to duže zaštita traje. SPF 50 ili viši podjednako jako štiti kao i SPF 30, ali traje duže. Zapamtite i da zaštitna sredstva ne sprečavaju tamnjenje kože, a pošto je potrebno više vremena da se postigne preplanulost uz zaštitu, ona će duže i trajati. Zašto  onda sebi uskraćivati zaštitu?

4 zlatna pravila

  • Izbegavajte izlaganje između 12 i 16 h. To je period kad su UV zraci najopasniji.
  • Decu držite u senci. Radi njihove sigurnosti decu mlađu od 3 godine ne bi trebalo uopšte izlagati suncu.
  • Pokrijte se. Kad god je moguće, nosite neprozirnu odeću uz šešire širokog oboda i  naočare za sunce sa filterom.
  • Zaštitno sredstvo nanosite svaka 2 sata čak i ako je vodootporno. Ne zaboravite da nanesete dovoljno sredstva na zadnji deo vrata, uši i stopala.

UVA kao Age (starost)

UVA zraci nas prate cele godine, bez obzira na lokaciju ili godišnje doba. Tu spadaju i dugi UVA zraci: oni su najuobičajeniji i prisutni su cele godine, čak i tokom oblačnog vremena, prodiru u središte epidermisa i prouzrokuju nepovratna oštećenja kože. Odgovorni su i za fotostarenje. Bez obzira na fototip i različitu osetljivost na UV zrake, opasnost je tu. Iz tog  razloga se preporučuje svakodnevna zaštita odgovarajućeg zaštitnog faktora.

Anthelios linija sa širokom paletom tekstura za svaki tip kože i sve uslove izlaganja nudi i vrlo dobru zaštitu kroz svih svojih 27 proizvoda sa još strožom razmerom anti UVB (SPF) i anti UVA (PPD) nego što preporučuje Evropska komisija.

Šta je rangiranje faktora protiv UV zračenja?

  • Facebook