Fokus na...

Korektivna šminka

Img_Korektivna šminka

Određene nepravilnosti kože žene doživljavaju kao pravi estetski hendikep. Dermatolozi danas mogu ponuditi rešenje za prekrivanje ovih nepravilnosti: korektivna šminka.

Symptomer

Povišena potreba za puderima koji imaju visoku moć prekrivanja i visoku toleranciju

U bilo kom dobu žene se mogu suočiti sa trajnim nepravilnostima kože ili povremenom sezonskom osetljivošću. Ove nepravilnosti se izražavaju na razne načine: od sitnijih nepravilnosti, kao što su ožiljci, akne ili podočnjaci, do estetski težih manifestacija kao što su angiom ili vitiligo. U ovim slučajevima je vrlo važno posetiti dermatologa. Lekar će propisati terapiju za patologiju i preporučiti šminku koja pruža visoku toleranciju i visoko prekrivanje.

Sammenhæng

Poseban slučaj: nakon estetskih zahvata

U vreme kada plastična hirurgija postaje sve uobičajenija, žene traže sigurne i efikasne proizvode. U zavisnosti od vrste tretmana, tokom nekoliko dana ili nekoliko nedelja žene teže efikasnom prekrivanju crvenila uzrokovanog laserskim tretmanom ili drugim injekcijama protiv nastanka bora. Šminka koja prekriva jedno je od najboljih izbora. Osim što pruža prekrivanje, formulisana je na način da zadovolji kriterijum visoke tolerancije i ne umanjuje delovanje proizvoda za negu kože nakon estetskog zahvata.

Tretmani

Jednostavna navika šminkanja koja vraća samopouzdanje

Procenat pigmenata u puderima za prekrivanje značajno je veći od onog u uobičajenim puderima i obično se kreće od 25 do 30%.  Ovaj tip šminke garantuje veće prekrivanje i pouzdanost i efikasnije i na duže vreme prekriva sve nepravilnosti.  Zapravo, različite nijanse omogućavaju prekrivanje svih kategorija nepravilnosti: žuta neutralizuje plavkaste nedostatke (tamne podočnjake, itd), dok zelena neutralizuje crvenilo. Sve to bez efekta maske: formule ovih pudera sadrže određene pročišćene pigmente. Teksture, bilo tečnog ili pudera u prahu, vrlo su lagane, mekane i fine. Ne zagušuju kožu, lako se nanose i prilagođavaju se kako bi prekrile nedostatke, a da pritom ne opterećuju kožu.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles