3 pitanja za stručnjaka

Potreban Vam je proizvod bogat pigmentima kako biste prekrili ožiljak

Img_Potreban Vam je proizvod bogat pigmentima kako biste prekrili ožiljak

Nakon zahvata na licu hirurg je često zadovoljan ožiljkom ako je on malen i fleksibilan. Ali, pacijent je često razočaran. Saveti dermatologa kako prekriti ove neizbežne ožiljke.

1. Kako se razvijaju ožiljci kod Vaših pacijenata?

Najpre su crveni i osetljivi.

Nakon toga postepeno blede i postaju bezbolni. Nakon mesec dana mogu se nežno masirati kako bi se vratila gipkost kože. Na kraju, koži se vraća njena prvobitna boja i ožiljak nestaje. Potrebno je godinu dana do 18 mjeseci da bi se postigao krajnji rezultat.

2. Kakvu šminku preporučujete za ožiljke?

Potreban Vam je proizvod bogat pigmentima koji zovemo "korektivni puder":

običan puder neće biti dovoljan. Korektivni puder najpre zagrejete na gornjem delu dlana, a zatim malu količinu utapkate na ožiljak. Nakon toga širokom četkom pređete po ožiljku kako biste temeljno prekrili sve nepravilnosti. Četka nam služi i kako bi pokupila višak sa rubova i stopila proizvod sa okolnim zdravim područjem.

3. Prema Vašem mišljenju, da li je šminka dovoljna kako bi se ožiljak zaštitio od sunca?

Pigmenti koje sadrže korektivni proizvodi iste su vrste kao i oni koji se koriste u kremama za zaštitu od sunca.

Zato nam pružaju dovoljnu zaštitu tokom celoga dana, na primer, dana na radnom mestu koje nije direktno izloženo suncu. Šminka se lako može popraviti tokom dana. Ukoliko je osoba više izložena suncu, tada šminku treba naneti nakon kreme za zaštitu od sunca, koja se pak mora nanovo nanositi svaka 2 do 3 sata.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles