3 pitanja za stručnjaka

Kako bi prekrili crvene nepravilnosti, svojim pacijentima preporučujem medicinsku šminku.

Img_Kako bi prekrili crvene nepravilnosti, svojim pacijentima preporučujem medicinsku šminku.

Danas se rozacea i akne mogu uspešno lečiti. Ali, crvene zone i ožiljci mogu ostati nakon terapija. Pacijenti ih često žele prekriti, na primjer, tokom terapije. Šta činiti? Na naša pitanja odgovara dermatolog.

1. Da li je prekrivanje praksa dermatologa?

Draža mi je reč "šminka" nego "prekrivanje".

To je zapravo medicinska šminka. Pre nekoliko godina dermatolozi nisu preporučivali šminku. Danas znamo da ona unaprijeđuje kvalitet života pacijenta. Postojeći proizvodi su bez mirisa, bez konzervansa i nekomedogeni, te tako ne predstavljaju rizik od nadraživanja i ne izazivaju osetljivost. Svojim pacijentima preporučujem medicinsku šminku.

2. Koje savete dajete?

Pre nanošenja bilo koje šminke, morate naneti podlogu.

Nakon toga nanosite korektivni puder, čija boja mora odgovarati boji Vaše kože. Puder se na lice nanosi nežno i u maloj količini. Kako biste neutralisali crvene tonove, možete naneti malu količinu korektora pre nanošenja pudera. Za prekrivanje crvenila može se koristiti zelena, komplementarna boja, a za jaču pigmentaciju kože žuta boja.

3. Uopšteno govoreći, na koji način medicinsku šminku preporučujete svojim pacijentima?

Sistematski raspravljam o tome sa svojim pacijentima, dok razgovaramo, na primer, o laserskim tretmanima ili ako imaju ožiljke od akni.

Pacijentima objasnim da nema rizika od pogoršanja stanja. Dajem im da testiraju teksture proizvoda. Preporučujem da napravimo demonstraciju na crvenim predelima. I pacijenti se uvek oduševe rezultatima! Tada ih naučim brzim i jednostavnim, osnovnim tehnikama nanošenja medicinske šminke.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles