0
Nazad na laroche-posay.com

Novi prostor za decu posvećen pospešivanju samostalnosti dece sa kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Koža sklona atopijskom dermatitisu i letovanje

Šta ti je omiljena stvar kada si na letovanju? Možda to što si šampion u plivanju? Ili isprobavanje svih ukusa sladoleda? Kako god voliš da provodiš letovanje, sledi ovih nekoliko jednostavnih koraka da te atopijski dermatis ne bi ometao dok si na odmoru.

Img_Koža sklona atopijskom dermatitisu i letovanje

Bazen

Skakanje, prskanje i ronjenje u osvežavajućem bazenu je uvek odlična zabava. Ali, kada imaš kožu sklonu atopijskom dermatitisu, hlor iz vode može da iziritira kožu. Istuširaj se nakon svakog kupanja.

v_article-690761450.jpg

Na moru

Plivanje u moru i pesak između nožnih prstiju je divan način da se provede dan. Ali, slana voda može da te pecka ako ti ja koža raščešana. Ukoliko se ovo dogodi, isperi kožu i namaži Cicaplast Baume 5 gde te pecka. Koje olakšanje!

v_article04_para2.jpg

Još jedna stvar...ne zaboravi zaštitu od sunca!

Malo sunca je dobro za kožu sklonu atopijskom dermatitisu, ali treba na svaka dva sata zaštititi kožu proizvodom za zaštitu od sunca da ne bi izgorela. Pojedini proizvodi za zaštitu od sunca ,kao što je Anthelios, su testirani na koži sa atopijskim dermatitisom, da je ne iritiraju dodatno. I zapamti, nikada ne preskači nanošenje proizvoda za zaštitu jer opekotine peku više nego atopijski dermatitis! 

Nema razloga da atopijski dermatitis spreči nezaboravni provod na letovanju. Samo prati ove preporuke i koža će ostati u dobroj formi tokom celog odmora.

v_article-693209500.jpg