0

LA ROCHE-POSAY POJAČAVA BORBU PROTIV RAKA KOŽE

La Roche-Posay, ključni činilac u prevenciji raka kože, organizuje preventivne akcije i aktivno deluje u saradnji s dermatolozima. U saradnji sa udruženjem Euromelanoma već duže od deset godina pomaže u organizaciji dana besplatnih provera u Evropi, koji su prilika da se učesnici informišu o rizicima od nastajanja raka kože i načinima njegove prevencije. Dermatolozi dobrovoljno pregledaju mladeže, podižu svest učesnika o rizicima preterane izloženosti UVA i UVB zracima i govore o dobrim navikama koje pomažu da osoba ostane bezbedna na suncu. A kako bi doprle do što većeg broja ljudi, ove se aktivnosti prenose i na apoteke.                                                                                                                                          Kao deo svakodnevne podrške, La Roche-Posay je osnovao internet stranicu myskincheck.org. Na toj informativnoj stranici prilagođenoj korisnicima možete saznati više o raku kože, proceniti stepen rizika i pratiti svoje mladeže, kao i mladeže članova porodice.

GLOBALNA PODRŠKA DERMATOLOZIMA

La Roche-Posay podržava dermatologe osiguravanjem pristupa alatima i resursima koji pomažu u razvijanju stručnosti lekara pri proveri lezija na koži. U saradnji s Međunarodnim društvom za dermoskopiju, naša laboratorija pruža programe osposobljavanja za dermoskopiju koji su namenjeni dermatolozima. Za postizanje globalnog širenja na stranici za lekare UV-Damage.org, koju je kreirao La Roche-Posay, mogu se pronaći ilustrovane lekcije s komentarima.

ANTHELIOS: ZAŠTITA U SVRHU PREVENCIJE

Izlaganje suncu i UV zracima podstiče razvijanje mladeža u kancerozne lezije: u 50–70% slučajeva rak kože povezan je s preteranim izlaganjem suncu te UVA i UVB zracima.(1)
Postoji nekoliko dobrih navika koje omogućavaju zaštitu od sunca: ne izlažite se suncu između 12 i 16 h, redovno nanosite proizvod za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom i na plaži nosite naočare za sunce, šešir i majicu kratkih rukava.

Kako bi ponudio vrlo visok stepen zaštite od UVA i UVB zraka, La Roche-Posay je stvorio spektar visokootpornih proizvoda za zaštitu od sunca Anthelios, koji su prijatni i štite i najosetljivije vrste kože. Anthelios je važan faktor u fotozaštiti, što može dokazati kliničkom dokumentacijom koja se sastoji od 21 studije, od kojih je 19 sprovedeno in vivo na bolestima prouzrokovanim izlaganjem suncu. Anthelios preporučuje 25.000 dermatologa širom sveta. 

1 Udruženje protiv raka, 22. maj 2014.

I nešto za vašu decu?
Budući da 80% oštećenja kože nastaje pre 18. godine života, La Roche-Posay je razvio Anthelios Dermo-Pediatrics, liniju proizvoda posebno osmišljenu za zaštitu osetljive dečije kože.


LA ROCHE-POSAY se OBAVEZUJE

MOJ SKINCHECK

Posetite myskincheck.org

v_push_skincheck.jpg