La Roche-Posay gel za čišćenje ruku je „must have“ proizvod ove zime

Img_La Roche-Posay gel za čišćenje ruku je „must have“ proizvod ove zime

Ovih dana čitamo o ponovnom pooštravanju preventivnih zdravstvenih mera širom sveta, pa i kod nas, jer epidemiolozi s dolaskom zime predviđaju i nove pandemijske izazove. Kako naći balans između opšteg i zdravlja kože ruku usled potrebe da ih učestalo peremo - otkrivaju nam La Roche-Posay stručnjaci.

Cele ove godine se intenzivno podsećamo da je pravilna higijena ruku i dalje osnovni korak u sprečavanju širenja infekcija, a u narednom periodu nam sledi i pooštravanje mera prevencije. Važno je da ostanemo dosledni držanju odstojanja u interakciji sa drugima, redovnom korišćenju zaštitnih maski i naravno, učestalom pranju ruku. Svetska zdravstvena organizacija je, osim standardnih preporuka, nedavno pokrenula i #SafeHands izazov na društvenim mrežama, kojim motiviše sveukupnu javnost da dodatno povede računa o čistoći ruku.

Čiste ruke – pola zdravlja i samo minut posla!

Sama učestalost higijenskih postupaka nije dovoljna da sačuvamo zdravlje, važno je da ih sprovodimo pravilno.

„Da bi pranje ruku bilo efikasno i rezultiralo uklanjanjem mikroorganizama, potrebno je da ih pod mlakim mlazom vode trljamo sapunom oko 60 sekundi, obuhvatajući dlanove, zadnji deo ruku, između prstiju, palca i zglobova“, naglašavaju eksperti brenda.

Iako su sapun i mlaka voda najpouzdaniji recept za čiste ruke, u praksi nam često nisu dostupni kada je potrebno. Otuda se gelovi za čišćenje ruku, koje možemo koristiti u bilo kojoj prilici, čine kao praktičnije, a jednako delotvorno rešenje. Mala količina gela na bazi alkohola, kakav je La Roche-Posay gel za čišćenje ruku bez ispiranja, više puta u toku dana, dovoljna je da ne moramo da brinemo da li su nam ruke čiste nakon bilo koje spoljne aktivnosti.

Generalno, upotreba gelova, kao i drugih higijenskih sredstava, može da izazove iritaciju ili isušivanje kože, koja je u zimskom periodu posebno osetljiva. Zato je važno da promišljeno biramo higijenske proizvode, kako bismo osim prema opštem zdravlju, ostali odgovorni i prema koži naših ruku, objašnjavaju stručnjaci iz La Roche-Posay laboratorije.

„Osim osnovne alkoholne komponente koja će biti odgovorna za uklanjanje prljavštine i mikroorganizama sa kože ruku, dobri gelovi takođe sadrže komponente koje čuvaju njenu vlažnost, kao što je glicerol“, pojašnjava mr ph Ana Kovačević, menadžerka za edukacije i naučnu komunikaciju brenda La Roche-Posay.

Glicerol ima sposobnost da veže vodu iz okoline i iz donjih slojeva kože i tako poveća sadržaj vode u površinskim slojevima kože, čime je sprečeno isušivanje kože na rukama“, dodaje ona.

La Roche-Posay hidroalkoholni gel za suvo pranje ruku je dvostruko adekvatno rešenje, jer je napravljen po efikasnoj i dermatološki testiranoj formuli, koja garantuje da njegovom upotrebnom ne izlažete svoju kožu riziku od iritacije. Njegova izbalansirana formulacija, u koju su uključene obe važne komponente – i alkohol i glicerin, čini ga pouzdanim saveznikom u predstojećem, izazovnom periodu za vaše ruke. Dolazi u stomililitarskoj tubi koju lako možete spakovati i imati uvek uz sebe.

Možda vam se činilo da ćete ove zime morati da birate između epidemiološki odgovornog pristupa i negovane kože ruku, ali uz La Roche-Posay, dovoljno je da napravite jedan pametan izbor i budete na dobitku u svim poljima zdravlja.

PREPORUČUJEMO:

Cicaplast gel za čišćenje ruku

Hidroalkoholni gel koji čisti ruke uz efikasnu i dermatološki testiranu formulu.
Formula koja sadrži etanol i glicerin koji umanjuje isušivanje kože ruku.

clanak slika

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles