La Roche-Posay termalna voda umirujućih i antioksidacijskih svojstava

La Roche-Posay termalni centar: čudesna snaga prirodne izvorske vode

Img_La Roche-Posay termalni centar: čudesna snaga prirodne izvorske vode


Termalna voda iz mesta La Roche-Posay korišćena je po prvi put u nezi kože 1928. godine, a poznata je vekovima zbog brojnih blagodeti koje nudi koži. Osnovno je sredstvo u liječenju brojnih stanja kože poput ekcema ili psorijaze, a njena izuzetna svojstva daju trenutni osećaj prijatnosti hiljadama posetioca termi koji borave u Termalnom centru La Roche-Posay svake godine.

Legenda stavljena na naučni test


Smatra se da je Bertrand du Guesclin, vrhovni zapovednik vojske Karla  V., otkrio izvor na povratku iz španskog ratnog pohoda krajem 14. veka: kažu da je njegov konj koji je patio od ekcema uronio u vodu i zauvek se izlečio. Legenda mora da je bila barem delimično istinita jer su 1879. godine terme koje su izgrađene nekoliko decenija ranije proglašene javnim dobrom.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_01.jpg


Tek je mnogo godina kasnije legendu o prirodnoj čudotvornoj vodi postepeno potvrdila moderna nauka. Zahvaljujući svojim svojstvima delovanja na imuni sistem sprečava delovanje upalnih medijatora i pruža trenutni umirujući efekat. Isto tako jedina je termalna voda na svetu koja ima toliku koncentraciju selena neuporedivih antioksidacjskih svojstava i savršena je za borbu protiv starenja kože i oksdacijskog stresa.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_03

100% dermatološki spa


Sa 8.000 posetioca godišnje od kojih je trećina deca Termalni centar La Roche-Posay danas je vodeći termalni dermatološki centar za osetljivu i krhku kožu. Uz…?***
 
***Nenadmašna svojstva La Roche-Posay termalne vode**
 
**Pacijenti uživaju u tretmanima koje sprovodi  9 dermatologa uključenih u svaku etapu lečenja.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_04.jpg

Jedna jedina voda koja leči različita stanja


Kao međunarodno priznat dermatološki centar specijalizovan za lečenje bolesti kože Termalni centar La  Roche-Posay pacijentima nudi različite tipove boravaka od kojih većinu pokriva francuski sistem javnog zdravstva. Gotovo  dve trećine posetioca termi dolazi da umiri ekceme ili psorijazu, kožna oboljenja koja su posebno vidljiva i imaju velike posledice na kvalitet života obolelih. Sveukupno 50% termalnih dermatoloških tretmana u Francuskoj obavlja se ovde.


Od 2009. godine termalni centar prima i pacijente koji se leče od karcinoma. Cilj mu je da se vrati osećaj prijatnosti i pokretljivost delovima tela sa ožiljcima i smanjenje nuspojave na koži povezane sa radioterapijom (zračenjem) ili hemoterapijom. Gotovo 5.000 ljudi prošlo je ovaj inovativan tretman za oporavak od karcinoma. To je brojka koja dočarava sve veće poverenje onkologa prema neverojatnim blagodetima La Roche-Posay termalne vode.

Izuzetna sertifikovana čistoća


La Roche-Posay termalna voda prolazi prosečno 1.000 testova godišnje. Cilj je osigurati kvalitet cele godine. Toliko je čista da je posetitelji čak i piju na izvoru tokom boravka.


Voda zvanično priznata od 17. veka


  • 1617. godine je Pierre Milon, doktor Henrika IV i Luja XIII, uradio prve analize nad La Roche-Posay termalnom vodom.

  • Početkom 19. veka Napoleon, kasnije general Bonaparte, je na svom povratku iz Egipta tamo izgradio termalnu bolnicu kako bi lečio kožne bolesti svojih vojnika.

  • 1897. godine lokaciju je zvanično priznala Francuska medicinska akademija.

  • 1905. godine otvoren je prvi termalni centar.

  • 1913. godine Francuska medicinska akademija zvanično je proglasila La Roche-Posay termalnim gradom.