0
Nazad na laroche-posay.com

Novi prostor za decu posvećen pospešivanju samostalnosti dece sa kožom sklonom atopijskom dermatitisu

Najbolja odeća za kožu sklonu atopijskom dermatitisu

Da li si znala da je odeća jako važna? Vatrogasci nose specijalnu odeću koja ih štiti od plamena. Saobraćajni policajci imaju svetleće prsluke da bi ih učesnici u saobraćaju lako uočili. Astronautima svemirska odela omogućavaju da dišu i kada nema vazduha. Kada imaš kožu sklonu atopijskom dermatitisu tvoja odeća ima važnu ulogu- treba da pomogne da tvoja koža bude srećna! Da bi upravo to radila, evo naših 5 saveta šta obući.

Img_Najbolja odeća za kožu sklonu atopijskom dermatitisu

Savet 1: Ne utopljavaj se previše

Kada je hladno, roditelji često traže da se deca utople. Ali ako imaš previše odeće, možeš se oznojiti. Ako znoj ostane na koži malo duže, to može pogoršati atopijski dermatitis, a to znači dosta svraba! Dakle, pobrini se da se utopliš, ali obuci pamučnu majicu ispod džempera da bi mogla/mogao da se svučeš ako ti je pretoplo.

v_article-497534880.jpg

Savet 2: Pamuk je tvoj novi najbolji prijatelj

Koža sa atopijskim dermatitisom voli svež vazduh, zato biraj odeću koja 'diše'. Najbolji materijal za to se zove pamuk. Prijatan je i lagan, takođe ne dozvoljava da se koža pregreje. Zamoli roditelje da provere etikete da li je tvoja odeća od pamuka koji je dobar za tvoju kožu. Vunu i sintetiku treba izbegavati!

v_article-627036368.jpg

Savet 3: Leti nosi šorc i majicu sa kratkim rukavima

Kada je vreme toplo i sunčano, zabavno je nositi laganu odeću kao što su šorc i majica. Takva odeća pomaže koži da ostane sveža. Nemoj se stideti što će drugi videti tvoju osetljivu kožu. Svi smo različiti i druge osobe imaju različita obeležja na tvojoj koži. Malo sunčevih zraka mogu puno pomoći kod kože sklone atopijskom dermatitisu. Potrudi se da se puno zabavljaš napolju na svežem vazduhu.

v_article-4.jpg

Savet 4: Kaži ne uskoj odeći, etiketama i grubim šavovima!

Uska odeće će te stezati i osećaćeš više svraba. Nosi širu odeću koja će dozvoljavati tvojoj koži da diše. Dobro je da se iseku etikete i oznake sa odeće i da se šavovi zaštite svilom da ne bi iritirali kožu.

v_article-5.jpg

Savet 5: Najbolji način za pranje

Ne oblači nove stvari koje nisu oprane jer mogu na sebi imati iritirajuće hemikalije. Zatraži od roditelje da koriste sredstva za pranje koja nisu biološkog porekla, bez mirisa i boja. Isto važi i za omekšivač. Ako je moguće, odeću suši u mašini jer je takva odeća mekša i manje grebe.

v_article-670051324.jpg

Savet 6: Obrati pažnju na pidžamu!

Kada malo razmisliš, dosta vremena provedemo u krevetu. I do 10 sati dnevno, zapravo! Zato je važno da paziš kakvu pidžamu nosiš. Kao i za dnevnu odeću, najbolje je nositi laganu pamučnu pidžamu. Neke pidžame imaju grube etikete i šavove, što nije dobro za kožu sa ekcemom, pa možeš da je obučeš naopako. Možda tako započneš novi modni trend u svojoj porodici :-)             Nadamo se da će ti ovi saveti pomoći da odabereš odeću koja će pomoći tvojoj koži da ostane u dobroj formi. I zapamti, čim osetiš svrab, uzmi svoj Stik!

v_article02_para06.jpg