Dnevnik moje osetljive kože

Osetljiva koža i proizvodi za negu kože: prijatelji ili neprijatelji?

Img_Osetljiva koža i proizvodi za negu kože: prijatelji ili neprijatelji?

Kod sve većeg broja žena u svim starosnim grupama, sa svim tipovima kože i na svim kontinentima nega kože postala je sinonimom za stres. Kada se čini da osetljiva koža ne podnosi ništa, bez obzira kako neškodljivi proizvodi bili, kada prete reakcije crvenila, bockanje, pa čak i bol, poželimo da očistimo police kupatila od hidratantnih nega i šminke i odustanemo!                                                                                                                                       
Ali istina je, možda i više od svega, da je osetljivoj i alergičnoj koži potrebna stručna svakodnevna nega za obnovu njene zaštitne barijere i odbranu od agresora. Nastavite čitati i dozvolite da vas sa punim poverenjem tokom dana vodimo korak po korak kroz negu primerenu vašoj koži.

Proizvodi za negu osetljive kože: najbolji proizvodi za čišćenje, hidriranje i najbolja šminka

Korak 1: Savršeno čišćenje bez ogoljivanja

Tokom noći, Vaša koža na površini stvara sebum i izumrle ćelije. Da biste započeli dan sa svežim licem bez odstranjivanja zaštitnog hidrolipidnog filma, odaberite nežno mleko za čišćenje, micelarnu vodu ili čvrsti sindent obogaćen lipidima. Ovi proizvodi treba da budu bez surfaktanata i pH izbalansirani tako da poštuju prirodni kiseli pH kože.

Korak 2: Hidriranje minimalističkim formulacijama

Obnovite krhku zaštitnu barijeru hidratantnom negom minimalističke formule jer proizvodi sa mirisima, bojama i alergenima poput nikla mogu uzrokovati osetljivost kože. Hermetička ambalaža sprečiće kontaminaciju i omogućiti da formula ostane sigurna. Otkrijte Toleriane Ultra. Pogledajte i najnovije aktivne sastojke za smirivanje hiperosetljivih nerava osetljive kože. Otkrijte Toleriane Sensitive.

Korak 3: Izaberi prilagođenu zaštitu od sunca i zagađenja

Izloženost UV zracima može da pojača neprijatan osećaj na osetljivoj koži i da pogorša crvenilo. Pobrinite se da adekvatna zaštita od sunca bude deo Vaše svakodnevne rutine. Potražite naše lagane, tečne teksture da biste izbegli preterano trljanje, sa najmanje SPF30 UVA/UVB zaštitom. Najnaprednija dermokozmetička rešenja takođe pružaju teksture ,,otporne na zagađenje” kako bi se sprečila iritirajuća prašina da se lepi za kožu i izazove oksidativni stres.

Korak 4: Otkrijte šminku koja je kreirana da zadovolji potrebe osetljive kože

Osetljiva koža je sklona crvenilu i koristi joj visokotolerantni večernji makeup. BB i CC kreme ispitane na osetljivoj koži savršeno su primerene jer pomažu pri obnovi njene zaštitne barijere i nude dosta visok SPF. Neke od najnaprednijih formula na tržištu sadrže i aktivne sastojke protiv crvenila kao što su Ambophenol koji trenutno i dugotrajno koriguje ton kože. Otkrije Rosaliac.

Korak 5: Neka Vam prva pomoć za kožu bude pri ruci

Termalni sprej poput ovog džepnog dragulja nosite sa sobom kao prvu pomoć. Koristite ga kad god je vašoj koži potrebno smirivanje ili izbegavanje mogućeg izbijanja bubuljica. Svideće vam se i njegovo smirujuće i osvežavajuće delovanje nakon čišćenja ili vežbanja u teretani. Otkrijte Termalnu vodu.

Korak 6: Buđenjem do umirene kože, sutra

Čini li vam se da je vaša koža nakon buđenja nadražena? Nije slučajnost što mnoge žene najpre ujutro osete osetljivost svoje kože. Noću se osetljiva koža bori da neutralizuje slobodne radikale koje je nakupila tokom dana. Takođe, histamin - molekul koji podstiče svrab i crvenilo - nagomilava se neposredno pre buđenja. Rezultat? Koža koja ujutro pecka, svrbi i zateže, kao da nije uopšte spavala! Za smirivanje iritacija osetljivu kožu umirite tokom noći posebnim dermokozmetičkim rešenjem koje će pročistiti kožu od slobodnih radikala, smiriti upalu i nervne impulse.  Na kraju, i osobe sa osetljivom kožom zaslužuju da se probude izgledajući i osećajući se sveže!