Fokus na...

Oslabljena koža, izložena štetnim uticajima: ciljano delovanje za pospešivanje obnove kože

Img_Oslabljena koža, izložena štetnim uticajima: ciljano delovanje za pospešivanje obnove kože

Svakodnevna izloženost štetnim uticajima I nadražujućim materijama slabi kožu na rukama I usnama, a to za sobom ostavlja posledice. Jednom oslabljena, koža jače reaguje na nove oblike štetnog uticaja I iritacija, što potencijalno može dovesti do ozbiljnih oboljenja kože. Koži je potrebna pomoć da regeneriše svoj zaštitni sloj i da se efikasnije brani, La Roche–Posay za to ima rešenje: CICAPLAST Hands i CICAPLAST Lips, u kombinaciji sa brojnim ciljanim delovanjima.

Profesije koje se obavljaju neposredno rukama

kada hidratacija vise nije dovoljna

Koža ruku ima par lojnih žlezda. Uvek je pod opterećenjem, fiziološki je veoma krhka i konstantno je izložena štetnim uticajima. Kod određenih profesija, koje mogu biti nemilosrdne prema koži, ova oslabljenost može dovesti čak i do hroničnog dermatitis. Zdravstveni radnici, zanatlije, frizeri, pekari, itd. Su neprestano u kontaktu sa rastvorima, deterdžentima, abrazivnim sapunima. Koža ruku koja je postala previse ranjiva može sprečite osobe određenih zanimanja da obavljaju svoj posao. Za ovako zahtevnu kožu ruku, sa posebnim potrebama, hidratacija nije dovoljna. Potrebno je dvostruko delovanje, koje pruža i zaštitni sloj i intenzivno obnavljanje.

Savet 1

Odaberite proizvod za negu kože posebno formulisan za profesionalce

CICAPLAST Hands umiruje, štiti i obnavlja zaštitnu barijeru istrošene kože koja je oštećena štetnim uticajima na poslu ili kod kuće. Pruža dugotrajnu zaštitu koja traje i do 2 sata* i ima umirujući efekat odmah nakon prvog nanošenja. Oblaže kožu nevidljivim filmom zahvaljujući nemasnoj teksturi koja je nelepljiva, formira zaštitni sloj, brzoupijajuća i otporna na pranje I mehaničko trenje. Efektna i prikladna, CICAPLAST Hands testirana je i odobrena od strane najzahtevnije kože ruku profesionalaca. 

*Prisustvo zaštitnog filma na koži  nakon 2 sata aktivnosti
Izvor: Posmatranje kože ruku volontera elektronskim mikroskopom u T=15 minuta i T=2 sata.

Izbor odgovarajućih rukavica

Svakodnevno koristimo svoje ruke da peremo, kuvamo, čistimo kuću. Uvek na dužnosti, one mogu posteti veoma oštećene, što može dovesti čak I do hroničnog dermatitisa. Rizik od nastajanja ozbiljnih posledica je veći kod profesija koje se obavljaju neposredno rukama. Pored nanošenja CICAPLAST Hands kreme, veoma je važno da izaberete odgovarajuće rukavice za aktivnost koju obavljate: kućna ili profesionalna, medicinska ili industrijska zaštita, kontakt sa alatom I hemikalijama, itd. Da biste obezbedili optimalnu zaštitu veoma je važno da redovno menjate rukavice.

Savet 2

Nosite rukavice tokom noći

Veče je savršeno vreme za negu kože ruku, jer faza regeneracije nastupa tokom noći. Nanesite obilnu količinu CICAPLAST Hands creme, ali u malim dozama masiranjem da biste omogućili da je koža potpuno upije.

Veoma suve usne

lečenje I zaštita

Usne su neprestano previse izložene uticajima iz okoline. One sadrže veoma malo melanina da bi ih zaštitio od UV zraka. Spoljašnji klimatski uslovi i svakodnevne stvari kao što je duvanje nosa ili šminkanje mogu stvoriti bolan i neprijatan osećaj. Neke terapije, kao što je terapija akni izotretinoinom, sadrže aktivne sastojke koji imaju isušujući efekat na kožu i mogu izazvati jake upale. Jedan takav primer je helitis koji se često javlja kod osoba koje uzimaju isotretinoin. Opseg manifestovanja je od  jednostavne deskamacija usana do erozivne i fisuralne upale. Usnama koje su na ovaj način postale ekstremno suve i osetljive je potrebno dvostruko delovanje, koje pruža zaštitu I dugotrajnu obnovu.

Savet 3

Izaberite tretman koji je kreiran za suve, iritirane, ispucale usne

CICAPLAST Lips je obnavljajući balsam koji umiruje, štiti I pomaže u obnovi epidermis usana I ostalih iziritiranih I ispucalih područja. Njegova bogata I kremasta tekstura je blagotvorna za kožu. Stvara umirujući, bezbojni zaštitni film na usnama koji poboljšava obnovu I trenutno pruža osećaj prijatnosti i mekoće. Osećaj prijatnosti na usnama traje i do 12 sati nakon nanošenja, čak i ako za to vreme jedete ili se smejete. Zaobljeni završetak, savršeno prilagođen obliku usana omogućava veoma precizno nanošenje. Njegova efikasnost je testirana na usnama dobrovoljaca koji koriste terapiju isotrtinoinom. CICAPLAST Lips je višenamenski proizvod, može da se koristi na konturi usana, nozdrva i između gornje usne i nosa.
*Samoocenjivanje 40 ispitanika – nakon 4 nedelje upotrebe

Čuvajte se klimatskih uticaja

Uvek na udaru, delikatna koža usana je prva koja pati zbog klimatskih uslova. Vetar, hladnoća sunce, zajedno sa ekstremnim termperatirama leti i zimi su razlog iritacija i oštećenja. Kada je koža već oslabljena, uticaj toplote I hladnoće može dodatno pogoršati stanje. Zimi, kada ste napolju, zaštitite smoja usat I nos šalom. Kada ste u zatvorenom, izbegavajte pregrejane prostorije. Leti, In summer, pazite se ekstremnog stanja vazduha. I ne zaboravite da uvek nanesete odgovarajuću zaštitu od sunca.

Savet 4

Izbegavajte termo šokove

Još agresivnije od ekstremnih temperature su ekstremne razlike u temperature. Zimi,  ne izlazite pre nego što zaštitite lice da biste sprečili nagle toplo/hladne prelaze. Ako vam je lice hladno ne koristite previše toplu vodu da se ugrejete. Čak i leti, uvek koristite toplu vodu na koži.

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles

La Roche-Posay preporučuje


POGLEDAJTE SVE PROIZVODE