Zlatna pravila

PREPORUKE STRUČNJAKA IZ APOTEKE:

Img_PREPORUKE STRUČNJAKA IZ APOTEKE:

5 SAVETA ZA LEPU, OSVEŽENU I HIDRIRANU KOŽU

Hidrirana koža je osnova dobrog izgleda kože, a hidriranje vid prevencije protiv starenja kože.

Da bismo očuvali zdrav izgled kože neophodno je pridržavati se nekih osnovnih pravila.

Otkrijte pravila koje je magistra Andrea podelila sa nama, a koje svakodnevno savetuje pacijenticama pri nezi kože i pravilnog izbora proizvoda:

Čišćenje

Za  zdrav i lep izgled kože neophodno je svakodnevno  čišćenje odgovarajućim sredstvima. Danas  na tržištu postoji veliki izbor preparata za čišćenje prilagođenih  i najzahtevnijim korisnicima. Postoje različite forme čistača kao što su gelovi, pene, mleka, tonici kao i nezaobilazne micelarne vode. U zavisnosti od tipa kože kao i trenutnog stanja neophodno je izabrati makar jedan proizvod i čistiti kožu dva puta dnevno. Ne treba zaboraviti ni povremeni piling kože.

Nega (izbor preparata)

Kada je u pitanju izbor preparata za hidrataciju kože nezaobilazna je hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina zbog svoje sposobnosti da zadrži vodu pruža koži punoću i pomaže joj da izgleda hidrirano i sveže. Preporuka je birati preparate koji sadrze i fragmentisanu i hijaluronsku kiselinu velike molekulske mase tako  da dobijamo i efekat hidriranja površine kože,  ali i dubljih slojeva kože. Imaćemo i trenutni ‘plumping’ efekat, ali i obezbeđenu dubinsku hidrataciju kože.

Osim hijaluronske kiseline koži su  neophodni  i vitamini. Jedan od takvih je vitamin B5 poznat po svojem  umirujućem  i obnavljajućem  delovanju . Delujući sinergistički sa hijaluronskom kiselinom smanjuje gubitak vode iz kože. Takođe, smanjuje i subjektivni osećaj zatezanja kože, umiruje crvenilo i doprinosi epitelizaciji i regeneraciji kože.

clanak slika

Prirodni sastojci

Ono što me posebno raduje u formiranju sastava novih kozmetičkih kremova i seruma je upotreba  prirodnih sastojaka. Upotrebom ekstakata lekovitih bilja podstiču se prirodni procesi kože. Koža prirodnu materiju prepoznaje kao sebi sličnu i uzima ono što joj je potrebno. To je naročito važno kada je u pitanju formulacija anti-age preparata. Koža dobija elastičnost, zdrav i svež ten. Bore i tamne  linije su manje vidljive.
Pored ovih sastojaka upotreba termalnih voda doprinosi svežem i boljem izgledu  kože. Bilo da je koristimo  samostalno ili da se nalazi u sastavu naše kreme ili seruma, termalna voda  sa svojim visokim sadržajem minerala jača  naše odbrambene funkcije kože i sprečava delovanje slobodnih radikala.

SPF

Pod uticajem sunčevih zraka moze doći do trajnih loših posledica po kožu kao što su  crvenilo, perutanje, opekotine, hiperpigmentacije, ali i ubrzano stvaranje bora i gubitak elastičnosti.  Zato ne treba zaboraviti svakodnevno korišćenje zaštitnog faktora sa  odgovarajućim stepenom zaštite. Može se koristiti samostalno ili birati kreme koje u svom sastavu imaju odgovarajući faktor zaštite. Nakon  izlaganja suncu, naročito leti, neophodno je obezbediti dodatnu hidrataciju koži. Upotrebom hidratantnih seruma pre nanošenja faktora možemo sprečiti isušivanje kože i obezbediti da koža izgleda sveže.

Formulacija

Jako je važno izabrati formulaciju koja prija našem tipu kože. Formulacija treba da bude takva da nam obezbedi  sve neophodne sastojke, ali da ne bude teška i neprijatna koži. Ono što prija gotovo svim tipovima kože su hidrirajući gel-kremovi  koji stvaraju lep film na koži, popunjavaju tanke linije tako da koža izgleda svežije, jedrije i zdravije. Takođe, dostupni su nam i serumi koji zbog svoje lagane teksture i vrhunske tehnologije izrade obezbeđuju sve neophodne sastojke za dubinsku hidrataciju, regeneraciju kože kao i anti-age efekat. To doprinosi zadovoljstvu  velikog broja korisnika koji su verni ovakvom tipu preparata.

Andrea Anđelković magistra farmacije apoteka Dr Max

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles

La Roche-Posay preporučuje


POGLEDAJTE SVE PROIZVODE