#SaveYourSkin

Bolja zaštita kože za Vas i Vaše najmilije
Isprobajte, zaštitite se i budite sigurni na suncu

Preuzmite ABCDE metodu

La Roche-Posay u središtu prevencije karcinoma kože

Prioritet La Roche-Posay-a je prevencija karcinoma kože. Kao povlašćeni partner dermatologa širom sveta u boljem smo položaju nego ikad da pomognemo u promovisanju rane dijagnostike.

La Roche-Posay intenzivira svoje napore u borbi protiv karcinoma kože.

Kao ključni akter u prevenciji karcinoma kože, Laboratorije La Roche-Posay organizuju dane prevencije aktivno delujući u saradnji sa dermatološkim firmama. La Roche-Posay je sa Euromelanoma grupom pomogao u organizaciji besplatnih dana pregledanja u Evropi tokom više od 10 dana što je bila prilika za edukaciju učesnika o opasnostima karcinoma kože i njegovom sprečavanju. Dermatolozi su dobrovoljno pregledali mladeže, podizali svest učesnika o opasnostima preteranog izlaganja UVA i UVB zracima i objašnjavali dobre navike koje će ih zaštititi na suncu. A kako bi se edukovalo što više ljudi, ove  akcije se odigravaju i u apotekama. Besplatni pregledi se održavaju i u Severnoj i Južnoj Americi. Sveukupno 30 zemalja je uključeno u promociju važnosti prevencije u borbi protiv karcinoma kože u njihovoj regiji. Za svakodnevnu podršku La Roche-Posay je razvio myskincheck.org, edukativne strane prilagođene korisniku gde on može da uči o karcinomu kože, proceni svoj nivo rizika i prati svoje mladeže, kao i one kod članova svoje porodice.

Podrška dermatolozima širom sveta

La Roche-Posay  dermatolozima nudi podršku putem pristupa pomagalima za povećanje ekspertize zdravstvenih stručnjaka u praćenju kožnih lezija. Naša laboratorija dermatolozima nudi programe treninga o dermoskopiji u saradnji sa Međunarodnim dermoskopskim društvom. Za što bolje širenje podataka moguće je prostupiti ilustrovanim i komentarisanim online treninzima i tečajevima na "UV-Damage.org", stranicama koje je osmislio La Roche-Posay posvećen zdravstvenim stručnjacima.

Anthelios: zaštita kao prevencija

Izlaganje suncu i UV zracima može da utiče na pretvaranje mladeža u kancerozne lezije: 50-70% karcinoma kože zapravo je povezano sa preteranim izlaganjem suncu i UVB i UVA zracima[1].

Za zaštitu od sunca potrebno je usvojiti nekoliko dobrih navika: izbegavajte izlaganje suncu između i 12 i 16 h, redovno nanosite zaštitnu kremu visokog faktora i na plaži nosite  naočare za sunce, šešir i majicu.

Kako bi ponudio vrlo visoku zaštitu od UVA i UVB zraka, La Roche-Posay je  formulisao Anthelios liniju  visokotolerantnih zaštitnih sredstava koja nude osećaj prijatnosti i zaštitu i najosetljivijim tipovima kože. Anthelios je prvi u fotozaštiti i ima neuporedivu kliničku dokumentaciju sa pojedinostima 21 studije od kojih je 19 sprovedeno in vivo na bolestima prouzrokovanim izlaganjem suncu. Anthelios preporučuje 25.000 dermatologa širom sveta.

A za Vašu decu?

Pošto se 80% oštećenja kože prouzrokovanih suncem javlja pre 18. godine, La Roche-Posay je razvio Anthelios Dermo-Pediatrics, proizvod posebno namenjen zaštiti dece.

1 Liga protiv raka, 22.05.2014.

  • Facebook