Fokus na...

Rešenja za lepotu osetljive kože: mit ili realnost?

Img_Rešenja za lepotu osetljive kože: mit ili realnost?

Šminka i osetljiva koža ne idu baš uvek ruku pod ruku. Mala greška u odabiru proizvoda i koža odmah vraća milo za drago: crvenilo, iritacije, alergijske reakcije, itd. Da bi se izbegle neprijatnosti zbog reakcija kože, često se nađemo u situaciji da se pomirimo sa time da imamo bledi ten tokom cele godine.Međutim, takvi događaji se mogu izbeći jer postoje proizvodi za negu i lepotu koji su specijalno prilagođeni potrebama osetljive kože.

Context

Osetljiva koža i šminka, odnosu pun ljubavi i mržnje

Osetljiva koža nije tip kože. To je osobina koja može da pogodi svaki tip kože. Bilo da je atopična, suva, normalna, mešovita, masna ili sklona aknama, osetljiva koža je vrlo ranjiva. Zbog toga, ona je često oštećena dejstvom faktora koje ,,obična" koža sasvim dobro podnosi. Osetljiva koža može reagovati svakojako—zatezanje, iritacije, bockanje, svrab, crvenilo, flekice, nepravilnosti, itd., sve samo čeka da eksplodira. Pod ovakvim uslovima, šminkanje brzo postaje poprilično rizičan posao i zbog toga mnogi jednostavno odustanu.

Uzroci

Pogrešan izbor šminke

Osetljiva koža je posebno zahtevna i zato ne podnosi baš uvek uobičajenu šminku koja se prodaje u kozmetičkim radnjama. Kako je barijera osetljive kože ranjivija, često se desi da ova šminka umesto da zaštiti kožu, ošteti je.

Tretmani

Moto lepote osetljive kože: šminka = nega

Za bezbedno ponovo otkrivanje zadovoljstva šminkanja, osetljiva koža može pronaći svoju sreću u hipoalergenim, nekomedogenim formulama, sa pažljivo odabranim sastojcima i laganim teksturama, koje nude i zaštitu od sunca i dugotrajnu hidrataciju i koje koži daju lep i transparentan, blistavi izgled za postizanje efekta svežeg i prirodnog tena.
Jedan novi proizvod koji poseduje sve ove osobine i koji zadovoljava potrebe čak i najosetljivije kože je Hydreane BB, prva La Roche-Posay BB krema (samo u apotekama).

LA ROCHE-POSAY PREPORUČUJE:

See all articles